≫ 

Apple je sasvim slučajno otkrio revolucionarni novitet koji sprema za iPhone

Čini se da Apple sprema iznenađenje koje bi moglo da nadmaši konkurenciju

  • 24

Nove informacije pokazuju da Apple sprema iznenađenje koje bi moglo da mu pomogne da nadmaši konkurenciju

Najnoviji patent koji je tehonloška kompanija iz Kupertina u tišini podnela otkriva ambiciozne planove da se ponovo vrati Touch ID na iPhone.

Ali ovaj put će raditi na potpuno drugačiji način.

Iphone, Telefon, Voda, Smartfon Foto: PIxabay.com

Uzimajući inspiraciju od konkurencije, Apple je otišao korak dalje i u patentu objašnjava kako planira da ugradi Touch ID u sam displej telefona instalirajući velii broj kamera ispod ekrana.

Za razliku od rivala, Appleov patent prikazuje prostor osetljiv na dodir koji ispunjava ceo displej i samim tim omogućava korisnicima da bilo gde na ekranu spuste svoj prst kako bi otključali telefon.

Ovo je veliki napreda s obzirom na to da konkurencija za sada nudi tačno određen prostor ispod ekrana u koji je ugrađen čitač otiska prstiju za otključavanje smartfona.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Srboslav

    19. maj 2019 | 09:56

    Još malo pa će nam trebati dugoročni kredit da bi kupili telefon.

  • Neki tamo nebitan

    19. maj 2019 | 19:30

    Samsung i Huawei su ubjedljivo najbolji proizvođači mobilnih uređaja trenutno, i davno su natjerali Apple da guta njihovu prašinu, tako da sa ovom malom inovacijom oni ne dobijaju ništa, osim dodatnog toška... Huawei je po meni majstor dizajna, a Samsung majstor softverskih performansi, tako da im Apple ne može prići ni u širem krugu. Mišljenje koje vjerovatno dijelim sa mnogima je utisak da su Apple-ovi telefoni zaostali nekoliko godina u odnosu na današlje jake kompanije, tako da im treba neka ogromna inovacija koja će promijeniti način na koji gledamo na mobilne uređaje.

  • Marko

    19. maj 2019 | 18:20

    Možeš misliti...da li ćeš prst staviti tamo ili ovde...ja sam po najavi mislio da otprilike su izmislili telefon koji se nikad ne puni,kuva,pere ,pegla,glumi u pozorištu,leti u svemir,radi sklekove....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA