• 0

Procureli testovi otkrivaju koliko tačno će novi iPhone biti brži od starog

Rezultati su pomalo razočaravajući

  • 0

Novi Geekbench rezultati koji su upravo objavljeni navodno pokazuju podatke o performansama sledeće generacije iPhone XR telefona koji će zvanično biti predstavljen naredne nedelje.

Rezultati se odnose na telefon sa oznakom iPhone 12.1 koji radi na iOS-u 13.1 sa matičnom pločom pod oznakom N104Ap.

Bloomberg je nedavno objavio da naredna generacija Appleovog modela iPhone XR ima kodno ime N104, dok je sajt 9to5Mac pisao da će uređaj imati broj modela iPhone 12.1, tako da postoje velike šanse da je na benčmark testu zaista bio novi Apleov telefon.

Ako su legitimni, rezultati otkrivaju nekoliko detalja o nasledniku modela sa oznakom XR i njegovom A13 čipu.

Prvo, rezučtati pokazuju da telefon ima 4GB radne memorije, što je povećanje u odnosu na 3GB koliko ima trenutni model.

iPhone XR benchmark

Foto: 9to5Mac

Kada je A13 čip u pitanju, možemo da očekujemo šest jezgara, sa dva jezgra visokih performansi i četiri visoke efikasnosti.

Jezgra visokih performansi rade na 2.66GHz, što je takođe povećanje u odnosu na 2.49GHz A12 čipa. Ovo ukazuje na povećanje od oko 13 odsto u radu jednog čipa sa skorom od 5415 poena, poređenju sa 4796 poena koliko je imao A12 u modeli iPhone XR.

Ono što je zanimljivo jeste test za više jezgara sa skorom od 11294 poena, što je gotovo identično rezultatima koje je ostvario iPhone XR.

I dok ne možemo da potvrdimo legitimnost ovih rezultata, jer oni mogu biti lažirani, svi podaci ipak izgledaju potpuno razumno.

(Telegraf.rs)

Komentari

Preporuka sa Weba

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima