Ovo je novi Huawei P40, a tu je i njegov "mlađi brat"

Ovo su samo prve naznake modela P40 serije, čije se zvanično predstavljanje očekuje u martu 2020. godine

  • 0
Huawei P40

Printskrin: Twitter/@RODENT950

Na internetu se ovih dana pojavio render za koji se tvrdi da predstvalja prvi znanični prikaz novog Huawei P40 pametnog telefona.

U originalnom tvitu se navodi da je reč o uređaju opremljenom FHD+ AMOLED ekranom dijagonale 6,57 inča, koji podržava HDR i stoprocentnu pokrivenost DCI-P3 spektra boja. Ti podaci se, najverovatnije, odnose na najjaču - Pro verziju. Na ekranu se nalaze dva "punch-hole" otvora, u koje su smeštene prednje, selfi, kamere.

Sam render ne otkriva više od činjenice da je uređaj, kao i mnogo puta do sada, nastao u saradnji sa nemačkom kompanijom Leica, kao i da će imati zakrivljene ivice kako prednjeg, tako i zadnjeg panela.

 

Izgleda, međutim, da je ovde zakrivljenost nešto manja, odnosno da je izostavljen tzv. "vodopad" ekran, kakav je prisutan na modelu Mate 30 Pro.

Naravno, ovo su, za sada, samo prve naznake modela P40 serije, čije se zvanično predstavljanje očekuje u martu 2020. godine.

A kako se glavne zvanične prezentacije uvek fokusiranju na najjače Pro modele, oni slabiji, sa oznakom Lite, uvek nekako ostanu u njihovoj senci. Ovoga puta, međutim, stigla je i nezvanična najava najslabijeg P40 Lite modela.

 

Njegov izgled će navodno biti identičan nedavno predstavljenom modelu Nova 6 SE, pošto je Huawei odlučio da jednostavno rebrandira taj model i da ga prodaje pod imenom P40 Lite na onim tržištima na kojima je Lite model tradicionalno prisutan.

Ako se to zaista i obistini, Huawei P40 Lite će biti opremljen LCD ekranom dijagonale 6,4 inča, imaće 8GB RAM-a i 128GB interne memorije, sistem od četiri kamere na poleđini (glavnu od 48MP, ultraširoku od 8MP, makro od 2MP i senzor dubine od 2MP). Prednja selfi kamera od 16MP biće smeštena u "rupu" na gornjem delu ekrana.

Uređaj koji napaja baterija od 4.200mAh, sa brzim punjenjem od 40W, pokretaće Kirin 810 čipset.

 

(Telegraf.rs/GSM Arena)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA