≫ 

Novi Huawei "neviđenog dizajna" stiže u martu, Googla bez

Ukoliko se zabrana saradnje sa američkim kompanijama ukine, novi telefoni će dobiti pristup Googleovim uslugama i aplikacijama

  • 5
Huawei P40 Printskrin: Twitter/@RODENT950

Izvršni direktor potrošačkog odeljenja kompanije Huawei Ričard Ju potvrdio je da će sledeći premijum telefon tog kineskog proizvođača, pod oznakom P40, biti predstavljen u martu 2020. godine u Parizu.

Ju je, za francuski tech sajt Frandroid, rekao da će P40 biti uređaj koji će imati "dizajn kakav do sada nije viđen", po kome će se novi flegšip primetno razlikovati od ostalih pametnih telefona na tržištu.

Telefoni P40 serije će koristiti Android 10 i Huaweijev EMUI 10 interfejs, ali neće imati pristup glavnim Googleovim servisima i aplikacijama. Umesto njih, telefoni će imati instaliranu alternativu u vidu Huawei Mobile Services (HMS) prodavnice aplikacija.

Ukoliko se zabrana saradnje sa američkim kompanijama koju je kineskom tehnološkom gigantu ukine, novi telefoni će dobiti pristup Googleovim uslugama i aplikacijama, kakvu imaju njihovi prethodnici.

Ju je rekao i da će, i bez Google usluga, P40 biti globalno dostupniji nego Huawei Mate 30, prvi flegšip kineskog proizvođača koga je pogodila američka zabrana. Inače, telefoni će imati bolje kamere nego njihovi prethodnici P30 serije, i korisnicima ponuditi bolje performanse i duže trajanje baterija, prenosi Android Central.

Tačan datum predstavljanja Huaweija P40 još uvek nije poznat.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA