• 17

Šta mislite o uvođenju univerzalnog punjača za sve pametne telefone?

Ovaj potez bi smanjio količinu električnog otpada i poboljšao bi iskustvo potrošača

  • 17

Sedite kod prijatelja i ubrzo shvatate da je vaš iPhone potpuno prazan, a da vam je punjač ostao kod kuće. Tražite od prijatelja njegov punjač, ali on ima Android telefon i sad ste u problemu.

Evropska unija želi da se prihvati njena inicijativa i da se uvede standardni punjač koji će odgovarati svim vrstama pametnih telefona. Nada EU je da bi ovaj potez stao na put povećanom elektronskom otpadu, ali i da bi samim tim i korisnici bili zadovoljniji.

Elektronski otpad

Godišnje se baci više od 51.000 tona elektronskog otpada, od koga se najviše bacaju stari punjači za pametne telefone - ističu iz EU.

Evropska unija veruje da bi ova akcija poboljšala kvalitet života korisnika, koji više ne bi morali da kupuju nov punjač svaki put kad promene telefon - prenosi Interesting engineering.

Bez podrške

Čelnici kompanije Apple smatraju da standardizacija punjača ne bi donela nikakve promene u količini elektronskog otpada. Svako ko poseduje pametni telefon bi i dalje morao da baci stari punjač da bi kupio nov, univerzalni punjač.

Preko milijadu korisnika trenutno koristi Apple-ov punjač. Ako to uzmemo u obzir, korisnici iPhone-a bi bacanjem starih punjača sami napravili novi problem prenatrpanog elektronskog otpada.

A šta vi mislite o uvođenju univerzalnog punjača za sve pametne telefone?

(Telegraf.rs/K.B.)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Boža

    Potpuno pravilno razmišljanje.Šta tu ima čudno.Ne treba razmišljati dok idete u rikverc.

  • Pegasus

    "Nokia" odavno nije Nokia, sam sam se uverio. A što se tiče punjača, prvi su uveli svojevremeno najpraktičniji konektor do sada. Da je bilo dobre namere aktuelnih proizvođača, samo su trebali da ga usavrše, a ne da ga unazade

  • Vuk

    Dobra odluka!

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima