≫ 

Niskobudžetni iPhone stiže u martu

Izgleda da će vrlo skoro manje ljudi morati da uzimaju kredit da bi mogli da pazare novi iPhone...

  • 1
iPhone 11 Pro

Foto: Marko Jovanović

Apple je zvanično spreman da se vrati na tržište jeftinih telefona nakon pauze od četiri godine. Ta kompanija planira da započne proizvodnju niskobudžetnog iPhone-a u februaru, ali će novi model zvanično predstaviti u martu ove godine.

Apple se na to tržište vraća posle duže pauze. Prethodni pristupačni model koji je ta kompanija napravila bio je iPhone SE koji je koštao samo 399 dolara.

U septembru prošle godine japanski finansijski dnevnik Nikkei objavio je da će novi iPhone imati većinu komponenti identičnih standardnim iPhone modelima, ali da će imati jeftiniji LCD ekran, kako bi cena uređaja mogla da bude pristupačna, a on mogao da nađe svoje mesto na niskobudžetnom tržištu.

 

Apple se odlučio na ovaj korak da bi pridobio potrošače koji koriste telefone drugih kompanija, pre svih kineskog Huaweija.

Prodaja iPhone-a u četvrtom kvartalu 2019. godine opala je za 10 odsto, što otprilike iznosi oko 33 milijarde dolara, dok je u kvartalu pre njega takođe opala za 12 odstom, prenosi CNETZvaničnici Apple-a se nisu oglasili povodom ovih informacija.

(Telegraf.rs/K.B.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA