• 0

333 miliona u naredne dve godine: Polovni telefoni sve traženiji širom sveta

"Za razliku od nedavnog pada isporuka novih modela pametnih telefona, kao i prognoze minimalnog rasta novih isporuka u narednih nekoliko godina, tržište polovnih ili korišćenih pametnih telefona ne pokazuje znakove usporavanja u svetu"

  • 0

Potražnja za polovnim pametnim telefonima u svetu se povećava svake godine, pa se procenjuje da su prošle godine te isporuke porasle za oko 18 odsto u odnosu na 2018. godinu, na ukupno gotovo 207 miliona jedinica, pokazuju procene analitičke kuće IDC.

"Očekuje se da će se ta potražnja nastaviti i u narednim godinama i da će isporuke korišćenih pametnih telefona, uključujući i one koji su obnovljeni, odnosno popravljani, do 2023. u svetu mogle bi da dostignu 333 miliona jedinica. Pritom bi prosečna stopa godišnjeg rasta tih isporuka mogla biti i do 14 odsto", predviđaju analitičari IDC-a.

Povećanu potražnju za polovnim pametnim telefonima iz IDC-a objašnjavaju znatnim uštedama pri kupovini takvih telefona u poređenju sa novim modelima, a očekuju i da će implementacija 5G mreža uticati na to tržište, jer vlasnici pametnih telefona počinju da prodaju svoje 4G pametne telefone u očekivanju visokih performansi 5G uređaja.

"Za razliku od nedavnog pada isporuka novih modela pametnih telefona, kao i prognoze minimalnog rasta novih isporuka u narednih nekoliko godina, tržište polovnih ili korišćenih pametnih telefona ne pokazuje znakove usporavanja u svetu", kaže autor istraživanja u IDC-ovom svetskom kvartalnom praćenju mobilnih telefona Entoni Skarela.

Smatra da je to i zato što popravljeni i korišćeni uređaji i dalje mogu da pruže brojne i isplative koristi i potrošačima i kompanijama koje žele da uštede novac.

(Telegraf.rs/Hina)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima