≫ 

Apple je godinama govorio suprotno, ali je zbog korona virusa konačao priznao: Evo o čemu je reč

Pitanje je usledilo posle apela svetske javnosti za pojačanu higijenu i dezinfekciju posle pojave epidemije korona virusa

  • 1
iPhone 11 Pro Foto: Marko Jovanović

Kompanija Apple je saopštila da korisnici njenih uređaja mogu da koriste alkoholne vlažne maramice kako bi dezinfikovali spoljašnjost svojih uređaja, iako je prethodno celu deceniju govorila korisnicima da to može da ošteti ekran na dodir.

U novoj objavi na svom sajtu za podršku, kompanija je odgovorila na pitanje "Da li je u redu da se koristi sredstvo za dezinfekciju za čišćenje Apple uređaja?".

Kako prenose svetski mediji, iako se u odgovoru ne navodi korona virus, pitanje je usledilo posle apela svetske javnosti za pojačanu higijenu i dezinfekciju posle epidemije ove infekcije, prenosi britanski The Guardian.

- Korišćenjem vlažnih maramica sa 70 odsto alkohola ili antibakterijskih maramica za dezinfekciju, možete na nežan način da očistite tvrde i neporozne površine na vašem Apple uređaju, kao što su displej, tastura i druge spoljašnje površine - stoji u objavi američke kompanije.

- Ne koristite izbeljivač i izbegavajte da vlaga stigne u otvore na uređaju, i nikako ne potapajte uređaj u sredstvo za dezinfekciju - dodaje se u odgovoru Apple-ove podrške.

Video: Novi ljudski refleks- hvatanje telefona

(Telegrf.rs/M.Lj.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mara

    22. jul 2020 | 08:27

    Ništa čudno što Apple naravno mora da bude uvek mirođija u svakoj čorbi,naročito ako uzmemo u obzir da je fondacija Melinde i Bila Gejtsa iza cele ove situacije sa koronom..Naravno teorija zavere ,rećiće mnogi,ali ako se malo dublje kopa,svašata možete da isčačkate...Osim toga zašto kvasiti telefon maramicama,kad postoji mala uv led lampa za dezinfekciju.Alkohol oštećuje telefone i tačka!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA