≫ 

Trampova zabrana još uvek traje, ali mape stižu na Huawei uređaje

Drugi po veličini projekat digitalnog mapiranja sveta - HERE WeGo mape nudi adekvatnu zamenu popularnom Google-ovom servisu

  • 0
Huawei Foto: Shutterstock

Zabrana koju je američka administracija pre skoro godinu dana uvela kompaniji Huawei odražava se na aktuelne uređaje za 2020. godinu, među kojima ponajviše na nedavno predstvaljene premijum uređaje P40 serije.

Iako i novi Huawei uređaji koriste Android operativni sistem, oni se zbog američke zabrane na tržištu nude bez najkorišćenijih Google aplikacija, na koje su svi korisnici Android uređaja navikli: Google Maps, Google Drive, YouTube, Google Photos, Google Play Store, Google Chrome…

Ipak, za poslednjih godinu dana, kineski tehnološki gigant je učinio sve da, što je to više moguće, nadomesti nedostatke, jačajući ponudu svoje AppGallery prodavnice aplikacija i HMS ekosistema (Huawei Mobile Services).

HERE WeGo, Mape Foto: HERE WeGo

Jedno od rešenja za ove nedostatke upravo je stiglo. Najveći projekat mapiranja sveta u digitalnom obliku Google Maps, ima svoju prilično zdravu konkurenciju u vidu mapa kompanije HERE, koje su drugi po veličini projekat tog tipa. HERE WeGo mape od nedavno se nalaze u AppGallery prodavnici aplikacija, i korisnicma nude adekvatnu alternativu Google-ovim mapama.

HERE WeGo aplikacija, kao i njena glavna konkurencija, korisnicima nudi pokrivenost mapa velikog broja gradova sveta, mogućnost izbora destinacija i njihovog prelaženja pešaka, automobilom, biciklom, kao i podatke o javnom saobraćaju u preko 1.300 gradova, navodi 9to5google.

Jača strana HERE WeGo aplikacije je mogućnost njihovo oflajn korišćenja u preko 100 zemalja sveta, koja je često pokazivala kao preaktičnija od konkurencije.

HERE WeGo, Mape Foto: HERE WeGo

HERE WeGo mape predstavljaju dobru i korisnu alternativu Google Maps servisu, koja možda zahteva kraći period privikavanja, ali je u potpunosti stanju da ispuni sve ono što se od jedne takve aplikacije očekuje.

Video: Bred Pit imitirao Faučija, čuvenog epidemiologa koji frustrira Donalda Trampa

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA