≫ 

Kineski proizvođač korisnicima uveo mogućnost kontrole prikupljanja podataka

Otkriće grupe istraživača koji se bave internet bezbednošću "podiglo je prašnu", pa se kineska kompanija našla na udaru kritika korisnika i eksperata

  • 0
Xiaomi Foto: Shutterstock

Kineska kompanija Xiaomi regovala je na prošlonedeljne optužbe da njen predinstarlirani internet pregledač prati i prikuplja podatke o istoriji pretrage korisnika i njegovim upitima i pretragama.

Naime, grupa istraživača koji se bave internet bezbednošću krajem aprila je primetila takvo "ponašanje", kako u osnovnom, tako i u inkognito modu rada. Njihove tvrdnje su "podigle prašnu", pa se kompanija našla na udaru kritika korisnika i eksperata.

Sada je stigao i odgovor iz Xiaomija. Ta kompanija je upravo ažurirala svoje pregledače Mi Browser, Mi Browser Pro i Mint Browser. Kineski proizvođač je, uz to, saopštio da poklanja veliku pažnju bezbednosti korisnika i njihovoj privatnosti.

Ažuriranja za Mi Browser, Mi Browser Pro i Mint Browser, za Google Play, sada omogućavaju korisnicima da sami uključe ili isključe prikupljanje podataka u inkognito modu. Oni koji budu aktivirali ovu opciju prilikom korišćenja inkognito moda treba da znaju da će brauzeri nastaviti da prikupljaju podatke u standardnom modu rada.

Inače, pregledači Mi Browser Pro i Mint Browser zajedno na Google Play Store-u imaju više od 15 miliona preuzimanja.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA