≫ 

5G silazi u narod: Jeftini telefoni dobijaju čipove najnovije generacije

Novi Snapdragon 690 ima veliki broj poboljšanja u odnosu na ranije čipove i 6xx serije

  • 2
Qualcomm, kompanija, logo, bežična telekomunikacija, pametni telefon Foto: Shutterstock

Poznati proizvođač čipova za mobilne uređaje Qualcomm predstavio je svoj novi Snapdragon 5G čipset sa oznakom 690. To je prvi čip "jeftine" 6xx serije, sa podrškom za 5G mrežni standard.

Novi Snapdragon 690 ima veliki broj poboljšanja u odnosu na ranije čipove i 6xx serije. Iz Qualcomma tvrde da procesor ima i do 20 odsto bolje performanse procesora, kao i 60 odsto brži odziv grafike u odnosu na raniji Snapdragon 675.

Procesori ove serije namenjni su pametnim telefonima niže i srednje klase, pa uvođenje 5G podrške predstavlja veliko unapređenje, budući da je do sada 5G podrška bila ograničena samo na čipove premijum serije, kao što je Snapdragon 865.

Od ostalih karakteristika, Snapdragon 690 podržava savremene ekrane sa osvežavanjem od 120Hz, kao snimanje video zapisa u 4K HDR rezoluciji. Teoretski, moguća je i podrška za kamere sa senzorima do čak 192 megapiksela.

Proizvođačima će sigurno biti potrebno neko vreme dok ne počnu da ugrađuju Snapdragon 690 u svoje uređaje, ali se očekuje da bi prvi među njima mogli da budu Nokia, LG, Motorola, Sharp i TCL.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA