• 2

6 razloga zbog kojih se vaši telefoni sporo pune

Uopšte ih nije teško otkloniti...

  • 2

Postoji više razloga zbog kojih vaš pametni telefon odjednom može da počne da se puni sporije nego ranije.

Ovo su 6 najčešćih razloga, koje nije teško rešiti:

1. Bežično punjenje

Bežično punjenje često može da bude veoma zgodno, ali bar još neko vreme neće biti ni pouzdano, ni brzo kao žično, zbog toga što su bežični punjači po pravilu znatno slabiji. Zato, ako vam se žuri, uvek je bolje da koristite žični punjač.

2. Kabl

Upravo je kabl "najslabija karika" kada je u pitanje punjenje baterije telefona. Čak i ako na njemu nema vidljivih oštećenja, to ne znači da ih nema uopšte. Ponekad, upravo oštećenja na kablu mogu da utiču na protok struje.

To ćete najlakše proveriti tako što ćete upotrebiti neki drugi kabl. Ne morate odmah da ga kupite, ali pozajmite od nekoga, pa ako se punjenje odjednom ubrza - stvari su jasne.

3. Utičnica

Kad god je to moguće, pametni telefon i druge elektronske uređaje punite povezivanjem direktno na utičnicu. To je bez premca najbrži način punjenja. Čak i slabiji adapteri obaviće posao brže nego da telefon punite preko računara.

4. Adapter

Stariji i jeftiniji adapteri često su i slabiji, što znači da će sporije puniti vaš uređaj. Ako vam to smeta, nabavite noviji i/ili jači adapter, savetuje Business Insider.

5. Veća potrošnja

Telefon ćete najbrže napuniti kada je potpuno isključen. Sve dok je uključen, deo električne energije se troši na to da bi radio, što smanjuje kapacitet raspoloživ za punjenje.

Ako ne možete ili ne želite da isključite svoj telefon, ostavite ga bar na miru dok se puni. Uključeni ekran jedan je od najvećih potrošača energije.

6. Prašina

Malo je verovatno, ali ne i nemoguće, da se u konektoru za punjenje nakupila prašina, ili da je pretrpeo neka veća oštećenja. Pomoću baterijske lampe proverite da li je to slučaj. Možete da upotebite čačkalicu (ali nežno i oprezno) i kompresor za vazduh da biste ga očistili.

Video: Pamet bez granica: Punio akumulator na utičnici, pa zapalio dnevnu sobu

(Telegraf.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • 👨‍🏫

    Punjaci iz jednog dela bili top! Ovi sad iz dva 🤮🤮🤮. Ali kako bi zaradili, jos malo pa ce rastaviti da budu iz tri dela....

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima