≫ 

Istekla i poslednja Trampova licenca: Šta korisnici Huawei telefona mogu da očekuju od Google-a?

Telefoni kineskog giganta proizvedeni pre 16. maja 2019. i dalje su podobni za dobijanje ažuriranja, ali ovde postoji i jedna začkoljica...

  • 1
Huawei P40 Pro Foto: Nikola Tomić

Više od godinu dana Huawei i partneri te kineske kompanije iz SAD dobijaju privremene licence koje im omogućavaju saradnju i održavanje trgovinskih odnosa. Ovakvo licenciranje je produžavano u nekoliko navrata, ali je u petak poslednja takva aktivna licenca istekla.

Telefoni kineskog giganta proizvedeni pre 16. maja 2019. godine, i dalje su podobni za dobijanje sigurnosnih ažuriranja od strane Google-a i generalnih ažuriranja Google aplikacija, ali ovde postoji i začkoljica, ističe Neowin.

Ukoliko, iz bilo kog razloga, Huawei poremeti kompatibilnost sa Google aplikacijama tokom ažuriranja, Google neće moći da sarađuje na obezbeđivanju ažuriranja i sigurnosnih ispravki.

Takođe, postoji mogućnost da Huawei neće biti u stanju da distribuira Google aplikacije sa budućim ažuriranjima čak ni za uređaje koji su proizvedeni pre 16. maja prošle godine, zbog toga što Google mora da sertifikuje svako ažuriranje koje Huawei isporučuje. A kako je trgovinska zabrana još uvek na snazi i licenca je istekla, Google neće biti u stanju da obezbeđuje sertifikate.

Trenutno nema informacija od strane administracije SAD po ovom pitanju, prenosi Benchmark. Takođe, nije poznato da li će i kada privremena licenca za Huawei biti opet obnovljena.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Naxis 605

    18. avgust 2020 | 23:25

    Ameri velike demokrate i borci za sveopštu ravnopravnost.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA