• 14

Dovoljno je da promenite samo jednu sitnicu i baterija vašeg telefona će trajati duže

Bateriji najviše šteti ako telefon napunite do kraja...

  • 14

Svi puno vremena provodimo uz telefone, što dovodi do preterane potrošnje baterija. Nakon nekog vremena ona oslabi i sporije se puni. Međutim, postoji način da produžimo njihov životni vek.

- Život baterije uglavnom se sastoji od oko 500 punih ciklusa, odnosno oko godinu i po dana trajanja. Ciklus baterije se meri jednim punim punjenjem od 0 do 100. Dakle, što više punih ciklusa prođe vaš telefon, to ćete pre morati da ga promenite - tvrdi Liz Hamilton, direktorka Odeljenja za korisnike i kupce kompanije Mobile Klinik, koja se bavi popravkom mobilnih telefona.

Postoji jedan načina punjenja koji će bateriji vašeg telefona pomoći da traje duže, piše Reader's Digest.

Telefon treba puniti samo delimično, kako biste usporili pražnjenje. Idealno bi bilo da je uvek bude napunjena između 25 i 85 odsto, tvrdi Hamilton.

- Bateriji najviše šteti ako telefon napunite do kraja, odnosno do 100 odsto. Mnogi to rade, a da nisu ni svesni da je to loše po njihov uređaj. Takođe, treba paziti i da se baterija ne isprazni na nulu. Ako se baterija ipak napuni do kraja, potrebno je što pre izvući punjač iz struje.

Još jedan savet je da smanjite osvetljenje ekrana i isključite neke opcije koje ne koristite (lokacija, aplikacije, obaveštenja).

Ako vam je potrebno da telefon napunite što pre, poslušajte ovih nekoliko saveta:

- Punite ga isključivo punjačem uključenim u struju;
- Nemojte ga držati na jastuku ili krevetu;
- Uključite "airplane mode" (način rada u avionu).

Video: Suv ajfon na dnu mora? Nije šala, ovaj par je izronio upaljen mobilni telefon i vratio ga vlasnici

(Telegraf.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • bendzo

    Huawei je u mnogim segmentima prezahvalan telefon,Samsung mnogo osjetljiv,cesto se kvari pogotovo serija A.

  • Elektro-vozač

    Radi se o životnom veku baterija. Litijumske baterije brže "stare" kada su skroz napunjene, kada se (pre)brzo pune i kada su pretople/vruće (iz bilo kog razloga - na vrelom suncu ili vrućem mestu, prebrzo punjenje ili pražnjenje). Električna kola imaju sisteme za održavanje temperature baterija ali telefoni nemaju, kao što nemaju ni lako podešavanje kada da stanu sa punjenjem.

  • Ilova Rs

    E ovako, imam huawei p20 oko dvije ipo godine. Neznam ni koliko se puta ispraznio do nule i ugasio. A uvijek punim do 100%.često ostane i čitavu noć na punjaču.ne vidim neku bitniju razliku u trajanju baterije.prezadovoljan sam.

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima