≫ 

Novi iPhone ne prestaje da iznenađuje: Čemu služi skriveno dugme?

Osim standardnih za uključivanje i isključivanje uređaja i pojačavanje i utišavanje zvuka, iPhone 12 ima još jedan taster

  • 5
iPhone 12 Printscreen: Twitter/@EveryApplePro

O novim modelima iPhone 12 serije proteklih dana se dosta govorilo i pisalo, kao i o tome da novi uređaji imaju nekih skrivenih detalja koje korisnici ne mogu da uoče na prvi pogled. Jedno od njih je i skriveni taster...

Osim standardnih za uključivanje i isključivanje uređaja i pojačavanje i utišavanje zvuka, iPhone 12 ima još jedan taster.

Tačnije, ceo telefon postaje taster budući da su cela njegova "leđa" osetljiva na dodir. Funkcija je nazvana "Back Tap", a mogu joj se dodeliti različite funkcije, prema želji vlasnika.

Aktivira se iz menija za podešavanja (Settings > Accessibility > Back Tap), nakon čega se "leđnom tasteru" dodeljuje željena uloga. Funkcije je moguće dodeliti i za dva ili tri tapkanja po leđima (Double tap ili Triple tap).

Kako to funkcioniše, pogledajte u videu iznad.

Pojedini kritičari kažu da ponekada može biti problem to što se "leđa" mogu slučajno aktivirati kada lupkate prstima po telefonu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA