Mobilni telefon koji nikako ne bi trebalo da zaobiđete: Cena izuzetno primamljiva

HMD Global poslala nam je pametni telefon nove generacije - Nokia 5.3. Uređaj koji nam se mnogo svideo

  • 4

Kuća Nokia telefona, HMD Global, na tržištu u Srbiji ne tako davno predstavila je sjajan uređaj u veoma pristupačnom cenovnom rangu - do 200 evra, a to je pametni telefon Nokia 5.3.

Ovaj uređaj zaista je uživanje koristiti, s obzirom na to da je ono najbitnije, ekran, sjajne dijagonale od 6,55 inča i rezolucijom ekrana od 1600x720 piksela, što vam ostavlja dovoljno prostora za gledanje snimaka, fotografija, ali i sam multitasking, odnosno korišćenje više aplikacija odjednom.

Nokia 5.3 ne treba preskočiti, posebno ukoliko se osvrnemo na četvorostruki sistem kamera. Stilski vrlo lepo su "upakovane" u krug na poleđini telefona, tačno iznad senzora otiska prsta.

Glavni senzor kamere je 13 megapiksela, i pri dobrom osvetljenju pravi zaista sjajne fotografije. Tu su još i 5 megapiksela širokougaona kamera, kao i 2 megapiksela makro i 2 megapiksela kamera za detekciju dubine.

Nokia 5.3 FOTO: Žarko Radovančev

Tu je u noćni režim za pravljenje fotografija, a krajnji rezultat su vrlo pristojne fotografije koje ćete sigurno poželeti da podelite na društvenim mrežama.

S prednje strane za selfi fotografije i video pozive, ali i vloging zadužena je kamera od 8 megapiksela, a smeštena je tačno ispod rešetkice slušalice u "teardrop" useku na ekranu.

Ono što nas je u prvu ruku najviše oduševilo je samo snimanje u 4K rezoluciji, što u ovom cenovnom rangu u potpunosti odvaja Nokia 5.3 od drugih uređaja.

Pametni telefoni danas često tokom dana završe na punjenju, ali uz bateriju od 4.000 mAh i čip Qualcomm Snapdragon 665, koji može da pokreće i najzahtevnije video igre, ovaj uređaj bez problema može i dva dana da izdrži bez punjenja.

Nokia 5.3 FOTO: Žarko Radovančev

Elegantan nordijski dizajn, blago zakrivljen sa zadnje strane, kako bi lepše ležao u šaci, podrška Android asistenta, kao i zagarantovane dve godine ažuriranja i sve to po veoma pristupačnoj ceni ovaj telefon stavljaju daleko ispred ostalih uređaja u ovom cenovnom rangu.

Nokia telefoni su drugu godinu zaredom proglašeni liderima kada je reč o softverskim i bezbednosnim ažuriranjima, a kao evropski brend poštuju GDPR odredbe i skladište podatke u centru u Finskoj. Nokia telefoni su brend koji najbrže sprovodi bezbednosne ispravke i nudi do tri godine Android ažuriranja za svoje uređaje, kako bi korisnici uvek mogli da uživaju u poslednjim inovacijama.

Za više informacija posetite sajt www.nokia.com/phones/srl_rs

(Telegraf.rs/PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Janko

    12. novembar 2020 | 14:47

    Razmišljao sam o ovom telefonu, na kraju se odlučio da ga uzmem. 200 evra i super telefon. Baterija je ono najbolje što donosi ovaj uređaj.

  • V.t.

    12. novembar 2020 | 17:45

    Sve je dobro pa i baterija !

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA