• 0

Izbrisali ste važan SMS? Ovako možete da ga vratite

SMS poruke ne idu u "smeće", već se brišu sa uređaja. Ipak, kao i kod većine stvari, postoji rešenje...

  • 0

Vraćanje izbrisanih SMS poruka na Android uređajima nije baš sasvim lako. Najbrži i najefikasniji način je da koristite Google Drive, odnosno da često pravite rezervne (Backup) kopije podataka.

Naravno, SMS poruke ne idu u "smeće", već se brišu sa uređaja. Ipak, kao i kod većine stvari, postoji rešenje. Ovom metodom ne možete spasiti sve, ali vas ništa ne košta da pokušate.

Kako spasiti izbrisani SMS pomoću Google Backup-a?

Veliki broj Android uređaja konfigurisan je tako da automatski pravi bezbednosnu kopiju na Google Drive-u. Ako vaš telefon to radi automatski, možda ćete moći da spasite izbrisane poruke.

Nažalost, čak i ako ste napravili bezbednosnu kopiju pre brisanja teksutalne poruke, moraćete da vratite telefon na fabrička podešavanja i onda na njega da vratite celu bezbednosnu kopiju. Procedura traje dugo i može da rezultirati gubitkom podataka koji su nastali nakon snimanja bezbednosne kopije, prenosi Tportal.

  1. Pokrenite Google Drive.
  2. Odaberite tri vodoravne "crtice" u gornjem desnom uglu, pa zatim "Backups".
  3. Ako vidite deo "This device", odaberite bezbednosnu kopiju.
  4. Na stranici "Details" pronađite deo na kom piše SMS i proverite datum poslednjeg backup-a. Ako je datum raniji od dana kad ste izbrisali poruku, opcija resetovanja telefona dolazi u obzir. Ako nije, nemate sreće...

(Telegraf.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima