≫ 

Apple sprema totalno drugačiji iPhone, testiraju se dva različita modela

Neki izveštaji tvrde da će uređaj imati jedan veliki ekran, drugi da će to biti dva zasebna ekrana koji će se spajati na sredini...

  • 3
iPhone, savitljivi telefon Printscreen: Twitter/@tomsguide

Apple radi na novom telefonu koji će predstavljati potpunu novu vrstu uređaja za tu poznatu kompaniju. Reč je o telefonu na preklop, koji će biti opremljen "savitljivim", odnosno fleksibilnim ekranom.

Kompanija, poznata po tome što obično ne komentariše svoje proizvode u razvoju i ne osvrće se na glasine o njima, čini se da ovoga puta ima novi uređaj u već poodmakloj fazi razvoja.

Naime, izgleda da su dva prototipa fleksibilnih iPhone telefona uspešno prošla interna testiranja u Foxconnovoj fabrici u Kini, objavio je tajvanski listi The Economic Daily Times.

Prema informacijama koje su do sada procurele u javnost, Appleov "savitljivi" iPhone bi trebao da ima dizajn sličan Samsungovom modelu Galaxy Fold: manji spoljni ekran, kamere smeštene na zadnjoj strani uređaja i veliki fleksibilni ekran koji se dobija otvaranjem uređaja.

Postoje, međutim, dve verzije informacija o budućem Appleovom telefonu. Neki izveštaji tvrde da će uređaj imati jedan veliki ekran, drugi da će to biti dva zasebna ekrana koji će se "spajati na sredini i davati jednu veliku sliku". Navodno, u fazi testiranja je i druga verzija dizajna "vertikalnog" uređaja koji podseća na Motorolu Razr ili Samsung Z Flip.

Koji od dva modela će se naći u proizvodnji, trebalo bi da odluče interna testiranja, prenosi Zimo. Apple je, navodno, kupio veću količinu Samsungovih uređaja kako bi mogao da ispita šta i kako su oni napravili, kao i gde postoji prostor za poboljšanja.

Apple, navodno, planira da napravi sopstvene šarke koje će omogućavati preklapanje telefona, ali iz dostupnih informacija nije jasno je li su i one deo pomenutog internog testiranja.

Pretpostavlja se da će Apple testirati svoj novi proizvod sve dok on u potpunosti ne ispuni njihova očekivanja. A za to mu mogu biti potrebne i godine, pa se ne treba nadati da će se "savitljivi" iPhone uskoro pojaviti u prodaji.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA