Ove godine dobijamo Android 12, saznajte šta nam sve donosi i kako će izgledati

Prvo testiranje rane beta verzije trebalo bi da počne već za nekoliko nedelja

  • 2
Android iPhone Printscreen: Forbes/YouTube

Google bi tokom ove godine trebalo da predstavi Android 12. Pre zvaničnog objavljivanja očekuju nas rani beta testovi, od kojih bi prvi trebalo da počne za nekoliko nedelja.

U međuvremenu, pojavili su se prvi skrinšotovi koji navodno ukazuju na to kako bi neki delovi Androida 12 mogli da izgledaju. Sudeći prema njima, Google sprema redizajn svoje platforme, piše XDA-developers.

Ikonice, koje se prikazuju u gornjem desnom uglu korisniku pružaju informacije o tome da li određena aplikacija koristi kameru ili mikrofon. Klikom na njih dobija se pop-ap poruka koja korisnika obaveštava o tome šta koja aplikacija koristi. Novi Android će imati i brz način da se onemogući kamera ili mikrofon, jednostavnim pritiskom na taster.

Sugeriše se i da će Google od proizvođača zahtevati da indikatori korišćenja kamere i mikrofona budu dostupni, kada kompanije budu objavljivale svoje verzije Androida 12, prenosi Benchmark.

"Quick Settings" ikonica bi mogla da menja oblik u zavisnosti od aktivnosti koja se obavlja (ili možda njen dizajn još uvek nije konačan). Trenutno su vidljive samo četiri Quick Settings ikonice, koje su veće i lakše im je pristupiti. Pozadinske boje će verovatno zavisiti od teme aplikacije.

Očekuju nas i novi vidžeti, kao što je Conversations vidžet koji ukazuje na nedavne poruke, propuštene pozive i statuse aktivnosti. U svojoj najmanjoj veličini, Conversations vidžet će pokazivati samo jednu aktivnost.

Ostale karakteristike Androida 12 uključuju uparivanje aplikacija, dvostruki pritisak na poleđini za gestikulaciju, deljenje Wi-Fi lozinki sa obližnjim uređajima, poboljšani sistem tema, ažuriranje za emotikone i funkcija hibernacije.

Video: Tri najbolje besplatne aplikacije za navigaciju

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Pobor

    10. februar 2021 | 09:39

    Cekajte jos nismo ni 11 dobili. Mislim velika vecina.😅

  • Mirko-Banjica

    12. februar 2021 | 17:45

    Jos nismo dobili Android 11 a oni izbacuju Android 12.Neki korisnici su jos Android 10.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA