Američki sud skinuo Xiaomi sa "crne liste"

Proglašenje "kineskom komunističkom vojnom kompanijom" je ocenjeno kao proizvoljno i hirovito, zbog čega kompanija zahteva da sud takvu kvalifikaciju proglasi nezakonitom

  • 0
Xiaomi Mi 11 Foto: Xiaomi

Odlikom suda od 12. marta stavljena je van snage prethodna odluka kojom je Američko Ministarstvo odbrane, u poslednjim danima mandata Trampove administracije, kinesku kompaniju Xiaomi stavilo na crnu listu proglasivši je "vojnom kompanijom komunističke Kine".

Predstavnici kineske kompanije su pozdravili odluku američkog suda i istakli da je Xiaomi javna korporacija koja nudi proizvode široke potrošnje isključivo za civilnu i komercijalnu upotrebu. Iz Xiaomija ističu da su korporacija kojom se nezavisno upravlja i čijim se njihovim obveznicama trguje.

Sud je u potpunosti uklonio ograničenje izvršnog akta 13959, koji je građanima SAD zabranjivao da kupuju i prodaju Xiaomijeve hartije od vrednosti.

Proglašenje "kineskom komunističkom vojnom kompanijom" u Xiaomiju smatraju proizvoljnim i hirovitim, sa čim su se složile i američke sudije. Xiaomi zato namerava da nastavi sudski postupak i da zahteva da sud takvu karakterizaciju proglasi nezakonitom i trajno je ukloni.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA