• 1

Odmah restartujte svoj Android telefon! A onda ovde pročitajte i zbog čega...

Kada se Android telefon ponovo uključi i isključi, on prisiljava sve što radi u pozadini da se ponovo pokrene

  • 1

Iako vam to, možda, može izgledati sumnjivo, jednostavan savet, isključivanje i ponovno uključivanje Android telefona svakog dana, može doneti stvarne koristi načinu rada uređaja. Zato, ako imate Android uređaj, odmah resetujte telefon ili tablet.

Ako ste primetili da je vaš telefon odjednom počeo da radi usporeno, ono što može da vam pomogne je "staromodni" reset, objašnjava Android Central.

Neke Android aplikacije moraju da imaju deo ili ceo program pokrenut u pozadini, da bi ostale povezane. Neke od njih su dizajnirane tako da mogu posebno da rade sa verzijom Androida koju koristite, pa čak i sa brendom vašeg telefona.

Iako Google naporno radi na tome da aplikacije nastave da rade u više verzija, problemi mogu nastati kada se aplikacija neko vreme nije ažurirala, ali se i dalje koristi. To može dovesti do "memory leak"-a, odnosno "curenja memorije", pojave kada se memorijom ne upravlja pravilno, a pa se ne oslobađa ni ona koja se više ne koristi, piše britanski Express.

Ako aplikacija koju ste instalirali na uređaju uzrokuje "curenje memorije", problem neće biti u potpunosti rešen ukoliko se program ne ukloni ili ne instalira ispravka. Srećom, to možete ublažiti jednostavnim ponovnim pokretanjem telefona svakog dana, prenosi PC Press.

Kada se Android telefon ponovo uključi i isključi, on prisiljava sve što radi u pozadini da se ponovo pokrene.

Ako ne znate tačno koja aplikacija usporava vaš uređaj, ulazak u podešavanja i isključivanje aplikacija koje rade u pozadini mogu naneti više štete nego koristi, jer neki procesi moraju da rade u pozadini.

Najjednostavnija stvar koju možete da učinite da biste pomogli da vaš uređaj radi glatko je da ga svakodnevno ponovo pokrenete!

Video: Srpski hakeri upali na sajt Kadrija Veseljija

(Telegraf.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Komentator

    Konacno i vi da napisete nesto korisno i pametno. Ne mora restart svaki dan, ali na 3-4 je pozeljno.

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima