"Od izazivača do igrača": Xiaomi postao broj dva proizvođač pametnih telefona na svetu

Cilj novog pristupa Xiaomija je da prestigne Samsung i postane najveći proizvođač pametnih telefona na svetu

  • 1
Xiaomi Mi 11 Foto: Xiaomi

Kineski tehnološki gigant Xiaomi postao je proizvođač broj dva na globalnom tržištu pametnih telefona, sa 17 odsto udela i 83 odsto međugodišnjeg rasta. Time je nadmašio američku kompaniju Apple i pozicionirao se odmah iza južnokorejskog Samsunga.

Vodeća globalna kompanija za istraživanje tržišta Canalys, u svom izveštaju o tržištu pametnih telefona za drugi kvartal 2021. godine, ističe da Xiaomi transformiše svoj poslovni model "od izazivača do igrača". Cilj novog pristupa Xiaomija je da prestigne Samsung i postane najveći svetski proizvođač pametnih telefona.

Osnivač i izvršni direktor kompanije Xiaomi Lei Jun je istakao da je pozicija broj 2 na globalnom tržištu ključna prekretnica u istoriji kompanije Xiaomi, koja je u poslednjih pet godina značajno poboljšala svoje proizvodne mogućnosti. To joj je otvorilo put ka premijum segmentu tržišta i povećalo njen tržišni udeo u tom segmentu.

Xiaomi proizvođač broj dva na svetu Foto: Xiaomi

Od kada je lansirao svoju prvu Mi 10 premium seriju telefona, Xiaomi nastavlja da inovira svoje uređaje u svim segmentima. Xiaomi je prvi uveo na tržište brojne tehnologije (kameru od 108 megapiksela, tečno sočivo, prvo punjenje od 200W, bežično punjenje od 120W, litijum-jonske baterije na bazi grafena, silikonske baterije sa kiseonikom). Inovacije su deo kulture kompanije Xiaomi, koja u razvoj svojih proizvoda ulaže znatna sredstva.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ILIJA

    17. jul 2021 | 17:22

    Sad će njih američka demokratija saseći kao i Huavei...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA