≫ 

Ekran telefona nikada nije bio više zakrivljen: Nove ivice za nove funkcije

Displej sa ultra zakrivljenim stranicama dobiće višestruke mogućnosti kontrole dodirom, uključujući i kontrolisanje zvuka...

  • 0
Huawei Arc dispej, ekran 1 Printscreen: Twitter/@letsgodigitalNL

Upravo otkriven patent pokazuje da bi sledeće generacije Huawei pametnih telefona mogle da imaju, takozvani, "Arc-display" novi tip ekrana sa zakrivljenim ivicama.

Ovaj displej sa ultra zakrivljenim stranicama dobiće višestruke funkcije kontrole dodirom, uključujući i kontrolisanje zvuka, sugeriše sajt LetsGoDigital.

O primeni novih funkcija Huawei razmišlja već neko vreme, budući da je prijava za ovaj patent podneta još u martu 2019. godine.

Nešto jednostavniju verziju ovog rešenja već smo videli kod Mate 30 serije telefona, koji nisu imali tastere za kontrolu zvuka, već je dvostruko tapkanje bilo gde po ivici ekrana je pokretalo virtuelne kontrole zvuka, podseća Benchmark.

Sudeći prema pratećim fotografijama, dodatni deo ekrana bi mogao da se koristi i bočne tastere, aktiviranje nekoliko ikonica, pa čak i za čitanje poruka.

Koncept fotografije koje donosi LetsGoDigital daju uvid i u sistem kamera na poleđini, ali su one samo ilustrativnog karaktera. Ostaje da se vidi da li će pomenuta karakteristika "Arc" displeja postati deo predstojeće Mate 50 serije telefona, o kojoj još uvek nema informacija.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA