≫ 

Samsung je napravio “novi materijal”: Koristiće ga u konstrukciji Galaxy S22 uređaja

Mnogo je informacija procurelo o Galaxy S22 modelima koji stižu 9. februara, a najsvežija govori o "novom materijalu"...

  • 0
ribari mreža more okean Foto: Pixabay

Samsung je napravio “novi materijal” koji će koristiti u svom novom proizvodu — onaj napravljen od reciklirane plastike odbačenih ribarskih mreža.

Kompanija sada kaže da će uskoro “koristiti prerađenu plastiku iz okeana” u čitavoj liniji svojih proizvoda, a prvi takav primer će biti novi Galaxy uređaji, specifično S22, javlja The Verge.

Još nije jasno u kojoj meri će se materijal koristiti ili u kojim delovima proizvoda; Samsung nije izričit o tome kako se ovo uklapa u konstrukciju bilo kojeg uređaja.

Pozivajući se na izveštaj Organizacije za hranu i poljoprivredu Ujedinjenih nacija koji kaže da se 640.000 tona ribarskih mreža odbaci u okeane svake godine, Samsung kaže da ove “mreže duhovi” predstavljaju pretnju za morski život i koralne grebene.

“Ove odbačene ribarske mreže narušavaju delikatnu ravnotežu našeg okruženja alarmantnom brzinom”, napisala je kompanija na svom blogu.

“Sakupljanje i prerada ovih mreža su vitalni prvi koraci u održavanju naših okeana, kao i očuvanju planete i naše zajedničke budućnosti”.

To je mali prvi korak, ali će Samsung bez sumnje nastojati da ga dodatno istakne u sredu popodne kada lansira nove Galaxy uređaje.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA