≫ 

HTC planira povratak na veliku scenu? Imaju metaverzum na umu

Tajvanski proizvođač elektronike HTC, nekada istaknuto ime u industriji vrhunskih pametnih telefona, po svemu sudeći, planira da se vrati na scenu.

  • 0
HTC pametni telefon Foto: Pixabay

Prema nedavnoj izjavi koju je dao generalni menadžer HTC-a za azijsko-pacifički region, HTC planira da lansira novi vodeći pametni telefon u aprilu. Uređaj će takođe sadržati funkcije okrenute metaverzumu.

HTC se ograničio na opsluživanje samo nekoliko tržišta sa jeftinijim pametnim telefonima u poslednje četiri godine otkako je prodao većinu svog odeljenja za razvoj pametnih telefona Google-u.

Dakle, ovo bi bio HTC-ov prvi vodeći pametni telefon u poslednjih nekoliko godina.

Prema rečima Čarlsa Huanga, šefa HTC-a za azijsko tržište, kompanija planira da integriše određene metaverzum funkcije u svoj novi pametni telefon sa ciljem da privuče korisnike koji bi želeli da koriste ovaj uređaj za VR i AR aplikacije.

Ovo možda i nije preveliko iznenađenje, posebno imajući u vidu da HTC proizvodi svoje VR slušalice koje zovu VIVE.

Huang je ponovo demantovao izlazak HTC-a sa tržišta pametnih telefona, ali nije otkrio ništa o ovom novom uređaju.

Prema suosnivačici HTC-a i sada generalnoj direktorki Šer Vang, HTC planira da nastavi sa velikim ulaganjem u tržište proizvoda virtuelne realnosti, prenosi Bajtbox.

Još uvek nije jasno da li će ovaj novi HTC pametni telefon zaista biti vrhunski uređaj, da li će zaista biti lansiran i ako hoće, da li će stići na globalno tržište.

Ali jedno je jasno, sledeći HTC-ov pametni telefon će biti praćen VR i AR funkcijama koje ciljaju na metaverzum.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA