≫ 

iPhone 14 Pro modeli su možda jedini uređaji koji će dobiti novi A16 Bionic čip

Kuo predviđa da će samo iPhone 14 Pro i 14 Pro Max dobiti novi A16 čipset

  • 0
iPhone, Ajfon Foto: Apple / Promo

iPhone 14 Pro i 14 Pro Max možda će biti jedini modeli u predstojećoj Apple-ovoj liniji koji će imati novi A16 čip, prema pouzdanom Apple analitičaru Ming-Či Kuou.

U tvitu, Kuo ukazuje da će standardni iPhone 14 i 14 Max ostati sa A15 čipsetom koji dolazi u svim iPhone 13 modelima.

Pored toga, Kuo tvrdi da će svaki iPhone 14 model dolaziti sa 6 GB RAM-a, pri čemu će oba uređaja višeg ranga imati nadograđenu LPDDR5 memoriju, dok jeftinije verzije dolaze sa LPDDR 4X kao kod iPhone-a 13.

Kako portal 9to5Mac ističe, Apple je, u prošlosti, svojim skupljim modelima davao procesor sa više jezgara ili memorije, ali nije koristio dva potpuno različita procesora da napravi razliku između standardnog i premijum modela još od lansiranja iPhone 5S i 5C 2013. godine.

Kuo takođe predviđa da će iPhone 14 Max imati ekran od 6,7 inča, što bi bilo prvi put da je ekran Pro veličine dostupan u jeftinijem, ne-Pro telefonu.

Apple još uvek nije zvanično najavio iPhone 14 liniju telefona, ali se očekuje da će debitovati na predstojećem iPhone događaju koji se obično održava na jesen.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA