Huawei Mate Xs 2: Najtanji, najlakši i najpouzdaniji vodeći sklopivi uređaj na tržištu

Povezali smo ga i sa Huawei FreeBuds Pro 2 bežičnim slušalicama - zaista je jednostavno

  • 0
Huawei Mate Xs 2

Foto: Nikola Anđić

Huawei je, nesumnjivo, na čelu "čopora" sklopivih uređaja. To je zapravo prvi brend koji je lansirao komercijalno dostupan 5G sklopivi telefon, odnosno Mate X još 2019. godine. Ovaj uređaj koji se sklapa ka spolja bio je zaista revolucionaran, dajući korisnicima prvi uvid u budućnost dizajna sklopivih pametnih telefona.

Od tada, Huawei je nastavio da eksperimentiše i inovira. Mate Xs izgrađen je na odličnoj formuli svog prethodnika, dok su Mate Xs 2 i P50 Pocket prilagođeni različitim profilima korisnika. Sa takvom raznovrsnošću u svojoj liniji, Huawei se čvrsto pozicionirao kao vodeći inovator sklopivih telefona.

Sada, sa lansiranjem Huawei Mate Xs 2, gigant se vraća svojim korenima kako bi isporučio telefon koji se sklapa ka spolja, i koji je najtanji, najlakši i najpouzdaniji vodeći sklopivi uređaj na tržištu.

Spoj elegancije i vrhunske izrade

Za mnoge, privlačnost sklopivih telefona je to što kombinuju dva uređaja u jedan. Tablet i pametni telefon su presavijeni u jedan glavni uređaj koji ne samo da pojednostavljuje vašu upotrebu tehnologije, već i zauzima manje prostora u džepu.

Ovo je uređaj koji će vam već sa prvim korišćenjem staviti do znanja da je pouzdan. To čini svojom vrhunskom izradom koja ostavlja utisak "čvrstog" telefona, a ne neke lomljive skalamerije. Kada na sve to dodate eleganciju, Mate Xs 2 vas neće ostaviti ravnodušnim.

Sa težinom od samo 255 grama i debljinom od 11,1 mm kada je presavijen i 5,4 mm kada je rasklopljen, Huawei Mate Xs 2 je najtanji i najlakši sklopivi telefon na tržištu. Uživanje je držati ga u ruci i kada ste spremni da ga odložite, ne zauzima mnogo prostora u vašem džepu ili torbi.

Kada na sve to dodate činjenicu da se ekran sklapa ka spolja, to znači da prednja strana nema nikakve šarke ili deblje kućište, već je, dakle, cela prednja strana jedan veliki ekran.

Što se tiče dizajna i inženjeringa, Huawei Mate Xs 2 donosi sa sobom novu generaciju dvostruko rotirajuće Falcon Wing šarke, koja se kreće precizno i fluidno. Zahvaljujući ovoj tehnologiji, komponente su čvrsto upakovane u mali prostor kako bi se postigao sklopivi ekran koji nema vidljive nabore, što je izuzetno važno.

Mate Xs 2 je telefon koji možete koristiti apsolutno kako vi želite bez nekih ograničenja koja su karakteristična za slične modele.

Najrealnije boje

Kada već govorimo o ekranu, to je sasvim sigurno jedna od značajnijih karakteristika ovog uređaja.

Da bi se postigla profesionalna preciznost boja, Mate Xs 2 ima ne jednu već dve True-Chroma tehnologije – True-Chroma snimanje fotografija i True-Chroma ekran.

Kako ne bismo previše zalazili u tehničke detalje, dovoljno je reći da je gledanje sadržaja na ovom ekranu uživanje. Posebno kada se uzme u obzir da podržava široku paletu boja sa P3 standardom, sa brzinom osvežavanja od 120 Hz i rezolucijom od 2200 x 2480 (424 ppi).

Odnos širina/visina 8:7.1 vam može biti čudan u početku, posebno kada gledate video sadržaj, jer ostavlja velike crne trake na vrhu i dnu ekrana, ali sam video plejer nije manji od običnog telefona i oblik je koristan ako želite da radite nešto drugo dok gledate, na primer da skrolujte kroz komentare ispod YouTube videa.

Što se tiče drugih komponenti, tu imamo Snapdragon 888 procesor i 8GB RAM-a sa 256GB/512GB skladišnog prostora.

Tu apsolutno nema promašaja. Ove komponente uparene sa softverskim rešenjima kompanije Huawei znače da su performanse telefona na zavidnom nivou. Nema tu bilo kakvog "štucanja" i još važnije - nema pregrevanja.

Izvanredne kamere

Nema promašaja ni kada se govori o kamerama ovog uređaja. Sada već i ptice na grani znaju da Huawei uređaji dolaze sa zaista fantastičnim kamerama, nekako nas je gigant navikao da ne očekujemo ništa manje od toga. Ni ovog puta nismo ostali razočarani.

Sistem kamera

  • Trostruki sistem kamera
  • 50MP f/1.8 primarna/široka kamera sa PDAF
  • 8MP f/2.4 telefoto 3x optički zum sa OIS-om
  • 13MP f/2.2 ultraširoka
  • Selfi kamera od 10.7MP

Ovo su, dakle, ozbiljne kamere u ozbiljnom telefonu, sposobne da vas isprate u svim životnim avanturama.

Telefon koji sa lakoćom premašuje očekivanja

Huawei Mate Xs 2 je sklopivi uređaj koji sa lakoćom premašuje sva očekivanja, kako zbog dizajna, elegancije, tako i zbog performansi i jednostavnosti korišćenja. U to smo se uverili i kada smo povezali nove FreeBuds Pro 2 slušalice sa njim.

Kompanije se generalno trude da upare svoje proizvode, ali čini mi se da nikada nije bilo jednostavnije, posebno kada govorimo o bežičnim konekcijama.

Za najjednostavnije uparivanje potrebno je samo da pritisnete dugme na kutijici od slušalica i uključite bluetooth na telefonu. Za one audiofile, poput mene, koji žele Hi-Rez svuk, tu je AI Life aplikacija.

Kako biste uključili zvuk visoke rezolucije, sve što je potrebno je da skinete aplikaciju AI Life iz AppGallery prodavnice, i povežete ih. Tamo ćete imati veoma intuitivan i jednostavan interfejs, koji će vas voditi kroz ceo proces. Da, toliko je jednostavno.

Slušalice i telefon idu savršeno zajedno. Ovo su novi uređaji koji nikoga neće ostaviti ravnodušnim.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA