≫ 

vivo X80 Pro: Vrhunski vodeći telefon po svim merilima i standardima

Dizajn, izrada, performanse i fenomenalne kamere čine ovaj telefon jednim od onih kojima je izuzetno teško pronaći manu

  • 0
Vivo T80 Pro 5G Foto: Nikola Anđić

Kompanija vivo je konstantno unapređivala svoju igru u premijum segmentu tokom poslednjih nekoliko godina, donoseći nebrušene dijamante kao što su vivo X50 Pro i X60 Pro Plus. Konačno je pružila zaista odlično flegšip iskustvo krajem prošle godine sa vivo X70 Pro Plus telefonom.

Sada se vivo vraća sa X80 Pro, novim flegšipom koji postavlja zaista visoke granice u premijum segmentu.

Vodeći telefoni kompanije vivo polako su stekli reputaciju uređaja sa fenomenalnim kamerama, što je kulminiralo time što je kamera prošlogodišnjeg X70 Pro Plus modela naširoko proglašena za jednu od najboljih na tržištu.

Sada je red da X80 Pro zablista. I zaista, njegov sistem kamera je ozbiljna “aždaja” sposobna da “pojede” bilo koje konkurente. Kada na to dodamo faktor bržeg punjenja i nadograđeni čipset u poređenju sa svojim prethodnicima, X80 Pro je po bilo kojoj meri izvanredan Android vodeći telefon.

Dizajn i displej

Sa prednje strane, vivo X80 Pro izgleda kao bilo koji drugi vrhunski Android vodeći model. Krasi ga ogroman displej od 6,78 inča sa zakrivljenim stranama ekrana. U pitanju je prelep AMOLED QHD+ 120Hz ekran, koji pritom ima IP68 sertifikat za zaštitu od vode i prašine.

Osvetljenje ekrana je od 1500 nita, a omogućeno je i gledanje HDR sadržaja.

Debljine je oko 9,1 mm, te nije najtanji telefon na tržištu, ali sa zakrivljenim ivicama deluje iznenađujuće “vitko”. Težak je 219 grama, pa nije super lagan, ali većina telefona ove veličine je ipak teža.

Međutim, sa zadnje strane izgleda dosta neobičnije. To je uglavnom zbog modula kamere, čiji interesantan dizajn znači da imate tri od ukupno četiri senzora u kružnom modulu, dok je četvrti senzor smešten tik ispod njih. U pitanju je telefoto senzor u periskop stilu.

I na kraju, sve to je smešteno unutar većeg pravougaonika koji se proteže preko zadnje strane telefona. Nesumnjivo, ovo je uređaj koji ćete prepoznati.

Ono što nam je istog trenutka postalo očigledno je da je izrada ovog uređaja zaista na vrhunskom nivou. Deluje čvrsto u ruci, gotovo nesalomivo i sam dizajn kamere odiše nekom čvrstoćom.

Jedna prednost ovakvog dizajna je to što se telefon ne ljulja sa jedne na drugu stranu kada ga stavite na sto.

Držati ga u ruci je takođe fantastično. Gotovo satenska tekstura završnice je u isto vreme glatka i meka.

Hardver i performanse

Specifikacije ovog uređaja su još jedan segment na koji jednostavno niko ne može da nađe razlog da se žali.

X80 Pro koristi premijum čipset i to Qualcomm Snapdragon 8 Gen 1. Čip je ukombinovan sa 12GB RAM-a (+ 4GB Extended RAM-a) i 256GB prostora za skladištenje podataka.

Pored toga, tu se nalazi i najnoviji V1+ čip za obradu slika, ali i za poboljšane gejming performanse.

Kombinacija ovih čipova omogućava telefonu da besprekorno radi i u zahtevnim, ali i u svakodnevnim situacijama. Bilo da li fotografišete, snimate video, ili imate neke duže gejming sesije, X80 Pro neće “štucati”.

Vrhunska kamera za fenomenalne fotke

Stigli smo i do poslednjeg nivoa. Ovo je jedna od glavnih karakteristika vivo X80 Pro mobilnog telefona - vrhunska kamera, ili kamere, da kažemo.

Tako imamo glavnu kameru od 50MP, potom 12MP 2x portret kameru, 8MP 5x periskop kameru i 58MP ultraširoki senzor. S prednje strane se nalazi 32MP selfi kamera. Jedna od najvećih promena (i nadogradnji) u poređenju sa prošlogodišnjim X70 Pro Plus modelom je gimbal stabilizacija koja je prebačena sa ultraširokog na 2x portret objektiv.

Kamere su takve da možete da očekujete vrhunske fotografije u bilo kojim uslovima osvetljenja.

Nije slučajno da je vivo za svoje kamere sarađivao sa ZEISS brendom, jer je ova saradnja najvidljivija kada, recimo, koristite ZEISS mod, odnosno u slučajevima preterane saturacije boja.

Glavni objektiv se ovde ističe u jakom osvetljenju, ali pravo poboljšanje sa X80 Pro je koliko dobro podnosi slabo osvetljenje, posebno koristeći HDR za balansiranje jakog svetla u inače tamnim scenama. Nijedan drugi proizvođač im trenutno nije blizu.

Na kraju, možete biti sigurni da će vas u svemu ispratiti i odlična baterija kapaciteta 4700mAh. Adapter za punjenje od 80W bateriju do vrha može da napuni za manje od 45 minuta.

Dakle, nećete morati da brinete o bateriji skoro uopšte.

X80 Pro je po svim merilima i standardima vodeći telefon kakav treba da bude. Dizajn, izrada, performanse i fenomenalne kamere čine ovaj telefon jednim od onih kojima je izuzetno teško pronaći manu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA