Huawei nova 10 Pro: Modna izjava sa revolucionarnom prednjom kamerom

Ovo je uređaj koji je nesumnjivo namenjen mlađim ljudima, posebno ako volite društvene mreže (gledam u vas TikTokere)

  • 2
Huawei nova 10 Pro Foto: Nikola Anđić

Od svog debija, sada već davne 2016. godine, Huawei nova serija se nametnula kao sinonim mladosti, različitosti i slobode. Danas, sa svojim najnovijim modelom – nova 10 Pro – Huawei je svoju besprekornu fuziju tehnologije i estetike unapredio do neslućenih granica.

Huawei nova 10 Pro je telefon kreiran sa jednom idejom: da omogući ljudima da slikaju najbolje moguće selfije i snimaju fantastične vlogove.

Kako bi uspeli u tome, Huawei je ovu mašinu opremio nizom ključnih karakteristika, dok je u isto vreme ostao dosledan onome što nova seriju izdvaja od drugih - ovo je prava modna izjava u rukama, teško da ćete naći lepši telefon.

Najvažnije od pomenutih karakteristika su fenomenalna prednja kamera sa dvostrukim senzorom, potpuno novi režim snimanja i 100W Huawei SuperCharge tehnologija koja omogućava potpuno punjenje uređaja za 20 minuta.

Dizajn jedinstven za nova seriju

Huawei nova 10 Pro je tanak i elegantan uređaj, prednji deo ovog modela je u celosti prekriven zakrivljenim ekranom, a pozadina je napravljena s nekoliko iznijansiranih završnica, a tu posebno mislimo na sistem kamera sa kružnim dizajnom, tzv. Star Orbit Ring.

Ovakav dizajn nećete naći ni na jednom drugom uređaju, a posebno je dopadljiv mlađoj publici.

Huawei nova 10 Pro dolazi sa nešto većim displejem od 6,78 inča. Njegova veličina, kao i visoka brzina osvežavanja ekrana, pruža vrhunsko iskustvo kod pregleda sadržaja.

Radi se o OLED ekranu sa automatski prilagodljivom stopom osvežavanja ekrana do 120 Hz, a posebno dizajnirano staklo pojačava čistoću i prozirnost ekrana. Uz brzinu uzorkovanja dodirom do 300 Hz, senzori ekrana reaguju na dodir u realnom vremenu.

Zahvaljujući visokoj rezoluciji od 1200 x 2652 piksela, i širokom spektru od 1,07 milijardi boja, ekran kod Huawei nova 10 Pro korisniku isporučuje živopisan i detaljan vizuelni prikaz.

Imajući u vidu da je ovaj telefon težak svega 191 g, dok debljina kućišta iznosi nestvarnih 7,88 mm, ovo je jedan od onih telefona koji savršeno “leži” u vašoj šaci.

Revolucija prednjih kamera

Huawei nova 10 Pro donosi revoluciju u oblasti prednjih kamera pametnih telefona. Reč je o dve kamere sa dodatnim senzorima, smeštene u gornjem uglu ekrana.

Prva kamera je namenjena za snimanje portreta u krupnom planu, što je novitet u Huawei ponudi. Poseduje rezoluciju od 8 MP, uz prisustvo autofokusa i optičkog zuma. Druga kamera, sa rekordnih 60 MP u svetu pametnih telefona kada su u pitanju prednje kamere, poseduje ultraširoki ugao sa autofokusom (Quad Phased Detection Autofocus).

Njen ugao slikanja i snimanja je 100 stepeni, a takođe podržava i 4K rezoluciju. Uz dodatne foto-efekte i aplikacije koje pomažu pri editovanju video snimaka, Huawei nova 10 Pro garantuje vrhunsku zabavu koja može trajati, i trajati.

Sistem zadnjih kamera je takođe izuzetno dobar. Imamo glavni senzor od 50 MP sa faznim autofokusom, ultraširokougaonu kameru od 8 MP i senzor dubine od 2 MP. Fotografije koje ovaj telefon pravi su izvanredne u gotovo svim uslovima osvetljenja.

Moćne performanse

Nova 10 Pro je opremljen Snapdragon 778G čipsetom, sa 8 GB RAM memorije i 256 GB skladišnog prostora. Ovo u praktičnom primeru znači da ćete imati uređaj koji radi glatko i brzo u svakodnevnoj upotrebi, bez “štucanja” i drugih problema.

Još jedna važna stvar je da se kineski gigant preorijentisao na svoj mobilni ekosistem (HMS) i operativni sistem EMUI 12. U više navrata smo pisali o tome koliko je ovaj ekosistem razvijen i kakve sve mogućnosti nudi. Tu je i Gspace aplikacija koja će vam dati pristup čitavom Google sistemu.

Drugim rečima, korisnici koji budu uložili ne više od par minuta u informisanje o ovim mogućnostima neće ni osetiti nedostatak Google rešenja. Za sve ostalo tu je fantatična AppGallery prodavnica koju je Huawei izuzetno razvio.

Na kraju, treba pričati i o bateriji. To je moćna baterija od 4.500 mAh koja će osigurati da zaista ne morate da brinete o tome.

Čak i da slučajno ostanete bez baterije, Huawei se pobrinuo da uz nova 10 Pro model dođe i 100 W Huawei SuperCharge punjač sa tehnologijom brzog punjenja, koji efikasno puni bateriju za manje od pola sata.

Međutim, u sluččajevima kada je korisnik u žurbi, tu je i SuperCharge Turbo režim za potpuno punjenje baterije za 20 minuta, odnosno punjenje od 20% do 80% za samo 10 minuta.

Huawei nova 10 Pro je nesumnjivo zver u svom segmentu. Uređaj je elegantan, funkcionalan i inovativan, i koji će se posebno dopasti mladim ljudima.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bane

    13. oktobar 2022 | 17:02

    Izvinjavam se unapred, ja imam One plus 8 pro već dve godine, ako je taj zver od telefona kako pišete i objavljujete,šta onda reći šta je ovaj sto ja imam?!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA