≫ 

Planirate da kupite iPhone? Navodno se sprema velika nestašica

Apple navodi da je vreme isporuke za Pro modele već povećano na 4 do 5 nedelja, što bi moglo da se poveća na gore ukoliko se situacija u Kini nastavi

  • 3
Bahati Rus razbio iphone 14 Printskrin: Instagram/ mikhail_litvin

Prema zvaničnoj izjavi kompanije Apple, ponovna žarišta Covid virusa u fabrikama u Kini u kojima se prave njihovi telefoni dovela su do kašnjenja u isporuci, prenosi Benchmark.rs.

"Covid-19 ograničenja su privremeno uticala na primarnu fabriku za sklapanje iPhone 14 Pro i iPhone 14 Pro Max koja se nalazi u Žengžou u Kini", navodi Apple u svom saopštenju. "Objekat trenutno radi sa značajno smanjenim kapacitetom."

Za Apple koja i dalje beleži rekordne prihode, ovo su loši rezultati koji dolaze u najgore moguće vreme – pred Božićne praznike, vreme kada tehnološke kompanije ostvaruju najveću zaradu. Apple navodi da je vreme isporuke za Pro modele već povećano na 4 do 5 nedelja, što bi moglo da se poveća na gore ukoliko se situacija u Kini nastavi.

Apple kaže da je potražnja za iPhone 14 Pro i Pro Max modelima i dalje velika, ali se broj očekivanih modela koji će stići u prodavnice značajno smanjio, pa će kupci morati malo da se strpe.

Žengžou je grad u Kini u kojem se nalazi primarna fabrika za proizvodnju iPhone 14 Pro i Pro Max modela, a upravo tamo je ponovo izbila epidemija Covid virusa u poslednjih nekoliko nedelja. Foxconn, koji održava poslovanje pomenute fabrike izveštava da su probali da uvedu karantin na nivou cele fabrike kako bi usporili širenje virusa.

Nedugo nakon toga pojavio se video na kineskim društvenim mrežama gde radnici pokušavaju da pobegnu iz ove fabrike zbog loših uslova rada, nedostatka hrane i medicinskih potrepština tokom najavljenog zatvaranja fabrike.

Apple nije jedina kompanija koja je na udaru zbog strogih Covid mera koje je uvela Kineska vlada kako bi zaustavila širenje virusa. Za sada se ne zna do kada će trajati karantin ove fabrike, ali se već vidi nestašica za preskupe Apple modele telefona.

Video: Tehnologija se vratila u grad: Pogledajte najbolje novitete sa IFA u Berlinu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA