≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Samsung je sinoć predstavio novu Galaxy S23 seriju i prilično je moćna

Vreme čitanja: oko 2 min.

U okviru svoje Unpacked prezentacije, Samsung je predstavio tri nova premijum telefona: standardni Galaxy S23, nešto veći Galaxy S23+ i Galaxy S23 Ultra model

  • 2
Samsung Galaxy S23 serija Foto: Samsung

Samsung tradicionalno rezerviše početak februara za svoj Unpacked događaj na kojem predstavljaju novu liniju proizvoda, a naravno, među njima je i nova serija izvanrednih flegšip telefona - Galaxy S23.

U okviru svoje Unpacked prezentacije, Samsung je predstavio tri nova premijum telefona: standardni Galaxy S23, nešto veći Galaxy S23+ i Galaxy S23 Ultra model.

Telefoni sada izgledaju jednostavnije, elegantnije, sa čistijim izgledom na poleđini gde se izdvajaju samo izbočine kamere. Meni lično su ovo možda najlepši telefoni koje je Samsung ikada izbacio.

S23 Ultra izgleda gotovo identično kao prethodnik, dok su S23 i S23+ dobili "lebdeći" izgled kamere koji odgovara dizajnu prelepe Ultre. Lepo je videti da se Samsung vodi filozofijom, "ako nije polomljeno, nemoj da popravljaš".

Standardni S23 ostaje najmanji sa 6,1-inčnim AMOLED ekranom. S23+ nalazi se u sredini sa ekranom od 6,6 inča, dok je S23 Ultra i dalje masivan sa veličinom od 6,8 inča, ali je ovaj put Samsung smanjio zakrivljenost staklenih ivica oko ekrana.

Samsung Galaxy S23 serija Foto: Samsung

Vraća se i S Pen olovka u Ultru ove godine, a imajući u vidu da su joj ivice ekrana ravnije, imaćete veću površinu za njeno korišćenje.

Izgleda da se Samsung udaljio od Exynos čipova, i sada će u svim telefonima biti Qualcomm Snapdragon 8 Gen 2 for Galaxy, što su sjajne vesti.

Pored toga, S23 Ultra će imati 12 GB RAM-a u odnosu na slabije modele koji će imati 8 GB.

Najveća promena S23 Ultra modela u odnosu na prethodnika je njegova primarna kamera koja sada ima senzor od 200 megapiksela, koja osim toga može kreirati i fotke od 50 ili 12 megapiskela sa puno više detalja, svetla i oštrine, zahvaljujući procesu spajanja više piksela u jedan.

Uz nju su tu još čak dve telefoto kamera, sa 3x i 10x optičkim zumom, kao i ultraširoka kamera od 12 megapiksela. Uz to, prilikom snimanja videa, S23 Ultra ima dvostruko veće uglove korekcije za optičku stabilizaciju slike, tako da nudi glađe rezultate od svog prethodnika.

Kamere S23 i S23+ modela ostaju identične kao kod prethodnika, dok su svi modeli dobili i baterije većeg kapaciteta, te Corning Gorilla Glass Victus 2 unapređenu zaštitu stakla njihovih ekrana.

Telefoni će biti lansirani sa Android-om 13, biće dostupni u četiri različite boje, a njihove početne cene kreću se od 116.999 dinara (S23), 147.999 dinara (S23+) i 171.999 dinara (S23 Ultra).

Na tržište stižu 17. februara.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • I S22 Ultra ima S-Pen

    5. februar 2023 | 14:05

    Ja ga imam i često koristim. Nije novina u S23 Ultra.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA