≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Android aplikacija ne radi kako treba? Isprobajte ovaj brzi trik

Vreme čitanja: oko 1 min.

Brisanje keš memorije može pomoći ako imate problema sa prikazivanjem stranica u pregledaču ili aplikacija više ne radi kao što je ranije radila. Ovaj problem možete rešiti za manje od dva minuta, evo i kako

  • 0
Smartfon, Telefon, Android Foto: PIxabay.com

Brisanje keš memorije pametnog telefona je obično dobar potez ako vam je potreban prostor ili ako neke aplikacije ili delovi sistema ne rade kako treba.

Ako želite brzo da obrišete keš memoriju pojedinačne aplikacije, držite prst na njoj dok ne dobijete ikonu "i". U odeljku Storage izaberite stavku Clear cache.

Keš su podaci koje sistem i aplikacije privremeno skladište. Keš memorija služi aplikacijama za brži rad, odnosno brži pristup određenim informacijama. U suštini to znači da aplikacija ne obavlja isti posao svaki put kada vi zadate neku operaciju, već koristi keš kao unapred pripremljenu i odrađenu operaciju spremnu za upotrebu.

Keš memorija je nešto poput virtuelnog kancelarijskog stola - podaci na kojima trenutno radite se stavljaju na njega. Ako se ta "virtuelna radna površina" previše napuni, imaćete manje prostora za rad, prenosi Tportal.

Keš memoriju uvek možete obrisati, ali posmatrajte to kao poslednju opciju, jer brisanjem keš memorije u suštini resetujete celu aplikaciju.

Ali, ovo može biti dobro rešenje ako vam neka aplikacija ne radi kako treba.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA