Vreme čitanja: oko 1 min.

iOS 17: Pogledajte inovacije koje donosi najnovija verzija operativnog sistema

Vreme čitanja: oko 1 min.

Jedna od funkcija koja izaziva najviše interesovanja omogućiće da se zaključani iPhone, koji koristi iOS 17, koristi kao pametni displej

  • 0
iOS 17 Apple iPhone Foto: Poetra.RH / Shutterstock.com

Kasnije ove godine, Apple će izbaciti iOS 17 u sklopu lansiranja novih iPhone modela. Mark Gurman iz Bloomberga, čiji izveštaji se uglavnom pokazuju kao pouzdani, otkrio je nekoliko detalja o onome šta bismo mogli da očekujemo od nove verzije Apple-ovog operativnog sistema, iznad uobičajenih poboljšanja performansi.

Jedna od funkcija koja izaziva najviše interesovanja omogućiće da se zaključani iPhone, koji koristi iOS 17, koristi kao pametni displej. U tom režimu, korisnici će moći da vide kalendar događaja, informacije o vremenu i obaveštenja u novom dizajnu koji podseća na autonomni pametni displej.

Ova funkcija biće vidljiva samo kada je iPhone postavljen horizontalno. Ideja iza ove inovacije jeste da uređaj bude praktičniji kada se nalazi na radnom stolu ili na noćnom ormariću, prikazujući informacije na tamnoj pozadini sa svetlim tekstom za lakše čitanje.

Takođe, Apple navodno radi na novom horizontalnom interfejsu za iPad, mada nije poznato kada će ovaj interfejs biti dostupan, s obzirom na to da Apple poslednjih godina sporije uvodi nove funkcije na svoje tablete. U međuvremenu, iz kompanije se čuje da razvijaju pristupačan tablet koji se magnetom može pričvrstiti na zidove i stalke, ali taj proces napreduje polako.

Aplikacija Wallet će dobiti "velike promene" u iOS 17, a biće i unapređenja u funkcijama vezanim za lokaciju, kao i nova aplikacija za vođenje dnevnika koja je usmerena na "dodavanje beleški i jačanje društvenog aspekta uređaja". Takođe se očekuju nove funkcije za beleženje raspoloženja i poboljšanje vidljivosti, kao i prelazak Health aplikacije na iPadOS.

AirPlay će, najzad, imati bolju ulogu u hotelima i "drugim mestima sa TV aparatima i zvučnicima", a sama funkcija će biti unapređena (iako detalji ostaju nejasni) u sledećem izdanju Apple-ovog mobilnog softvera, uz SharePlay funkciju.

Očekuje se da će Apple predstaviti iOS 17 na svojoj WWDC konferenciji za developere, koja je zakazana za 5. jun.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA