≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ovi iPhone telefoni neće dobiti novi iOS 17

Vreme čitanja: oko 1 min.

Apple je predstavio iOS 17 sa nizom impresivnih funkcija kao što su StandBy mode, NameDrop i Live Voicemail

  • 0
iOS 17 Apple iPhone

Foto: Poetra.RH / Shutterstock.com

Apple je sinoć na svom godišnjem konferenciji za programere predstavio iOS 17, što ne iznenađuje nikoga. Ovo je najnovija verzija svog mobilnog operativnog sistema usmerenog na telefone i biće dostupna ovog jeseni kao i obično. Očekuje se da će prva verzija za programere biti dostupna u narednim satima, a javna beta verzija će biti dostupna sledećeg meseca.

Ali, kao što je to uobičajeno sa novim verzijama iOS-a, nekoliko starijih modela iPhone-a ostaje bez podrške. Ove godine, ta lista uključuje iPhone X, iPhone 8 i iPhone 8 Plus.

iOS 17 donosi mnogo malih unapređenja, iako nijedno od njih ne izdvaja kao glavnu funkciju. Ipak, mnoge nove funkcije imaju potencijal da budu vrlo korisne, i u tipičnom Apple stilu, mnoge nove funkcije besprekorno funkcionišu na različitim uređajima.

Oni koji žele da isprobaju iOS 17, moraće da poseduju iPhone XS seriju ili noviji model, kako bi bili u skladu sa zahtevima kompanije Apple. Druga i treća generacija iPhone SE modela su i dalje podržani, što sugeriše da je stari A11 Bionic čipset glavna prepreka za podršku iPhone X i 8 serije.

Prebacujući se na iPadOS 17, primetno je da Apple prekida podršku za prvu generaciju iPad Pro modela, kao i za petu generaciju iPad-a koja je lansirana 2017. godine.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA