Vreme čitanja: oko 1 min.

Apple sa iOS 17 dodatno otežava dopisivanje sa Android korisnicima

Vreme čitanja: oko 1 min.

Novi operativni sistem iOS 17 otežava korisnicima Android uređaja grupno ćaskanje kada se oni dopisuju sa ljudima koji koriste iMessage na iPhone telefonima

  • 0
IOS Android Foto: Shutterstock

Slanje poruka odnosno grupno ćaskanje između korisnika koji imaju iPhone sa iOS 17 i Android telefone će biti otežano u okviru aplikacije Messages, odnosno iMessage jer korisnici Android uređaja neće moći da vide neke radnje u dopisivanju, prenosi Benchmark.rs.

Naime, korisnici Android telefona mogu ući u grupno ćaskanje sa ljudima koji koriste iPhone i aplikaciju iMessages, ali oni sada neće moći da koriste, niti vide neke bitne funkcije koje su omogućene sa novim iOS 17 softverom.

Neke od tih funkcija, kako se vidi u beta verziji novog Apple operativnog sistema jesu izmena poruka, odgovaranje na konkretnu poruku kao i kvalitet fotografija i video snimaka.

Iako postoje aplikacije za dopisivanje kao što su Signal, Telegram ili WhatsApp gde bi ovakvi problemi bili izbegnuti, aplikacija razmene poruka sličnih SMS porukama kroz iMessage ili Google Messages je zapravo veoma rasprostranjena.

Korisnici Apple uređaja u nekim regionima, posebno u SAD, masovno koriste ovu aplikaciju, što sada dodatno otežava dopisivanje sa korisnicima Android telefona.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA