Vreme čitanja: oko 1 min.

Da li znate da tastatura na vašem telefonu može da postane touchpad? Evo kako

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ni najnaprednije tastature nisu nepogrešive, a greške koje se ponekad potkradu mogu biti teške za ispravljanje

  • 0
Smartfon, Telefon, Android Foto: PIxabay.com

Naše pametne telefone odlikuje velika snaga, što omogućava da ne samo šaljemo mejlove, već i da modifikujemo dokumente kao što su Word, Excel, pa čak i PowerPoint. Značajne karakteristike kao što je prediktivni unos teksta doprinose ovim mogućnostima. Ali, ni najnaprednije tastature nisu nepogrešive, a greške koje se ponekad potkradu mogu biti teške za ispravljanje.

Da bi se ovaj problem rešio, Android tastatura može da funkcioniše kao touchpad. Transformacija Android tastature u touchpad korisnicima omogućava da se efikasno pozicioniraju na delu teksta koji žele da izmene, dostupno na Gboard, Microsoft SwiftKey i Samsung tastaturama.

Na Gboard tastaturi, ova funkcija se aktivira kada držite prst na tasteru za razmak, što omogućava kretanje levo-desno po tekstu. Na Samsung tastaturi, cela površina tastature može da se transformiše u touchpad kada se pritisne taster za razmak, što pruža više slobode. Tastatura Microsoft SwiftKey nudi sličnu mogućnost kroz opciju Cursor Control, koja mora biti aktivirana.

Iako može izgledati nepotrebno, s obzirom na mogućnost da jednostavno pritisnete na reč koju želite da izmenite, touchpad funkcionalnost nudi precizniju kontrolu.

Ako ste već efikasni u ispravljanju teksta, ova opcija može da vam pruži dodatnu preciznost i olakša korekciju teksta. Bilo da pišete mejlove, menjate dokument ili jednostavno dopisujete sa prijateljima na društvenim mrežama, Android tastatura kao touchpad može da vam poboljša iskustvo kucanja.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA