Vreme čitanja: oko 1 min.

iPhone 15 serija telefona će imati kameru od 48MP sa hibridnim sočivom?

Vreme čitanja: oko 1 min.

Sledi li unapređenje kamere na iPhone 15 modelima? Nezvanične informacije ukazuju na mogućnost uvođenja 48MP kamere

  • 0
iPhone 14 Pro Foto: chainarong06 / Shutterstock.com

Prema poslednjim glasinama koje kruže internetom, predstojeći modeli u iPhone 15 seriji, uključujući standardni iPhone 15 i iPhone 15 Plus, mogli bi da budu opremljeni kamerom od 48 megapiksela. Ove informacije, iako još uvek nepotvrđene, ukazuju na moguće unapređenje u segmentu mobilne fotografije.

U ovim glasinama spominje se i senzor slike CMOS (CIS) veličine 1/1,5 inča za standardne modele, dizajniran sa ciljem da omogući bolji prikupljanje svetlosti i poboljšanu reprodukciju boja u uslovima slabijeg osvetljenja. Ukoliko su ove informacije tačne, korisnici bi mogli da očekuju bolje fotografije u izazovnijim uslovima osvetljenja.

Kao potencijalna novost za modele koji nisu Pro verzija pominje se 2X režim, koji bi mogao poboljšati portretnu fotografiju simulirajući perspektivu ljudskog oka. Ukoliko se ispostavi da su glasine tačne, ovaj režim bi mogao da pruža realističnije i manje izobličene slike.

Nezvanične informacije takođe sugerišu da će senzor na standardnim iPhone 15 i iPhone 15 Plus modelima biti nešto manji u poređenju sa Pro verzijama, ali da će ipak predstavljati napredak od 27% u odnosu na prethodne modele iPhone 14.

Prema nedavno procurelim informacijama, iPhone 15 modeli bi mogli da imaju novi hibridni dizajn sočiva za svoju glavnu kameru. Ovaj dizajn bi se sastojao od jednog staklenog elementa i šest plastičnih elemenata, sa otvorom od f/1,7, što bi moglo da omogući bolju fotografiju pri slabom osvetljenju apsorbujući do 20% više svetla u odnosu na iPhone 14 Pro modele.

Ove nezvanične informacije treba uzeti sa rezervom dok Apple ne objavi zvanične specifikacije predstojećih modela.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA