Vreme čitanja: oko 1 min.

Čim otvorite oči, hvatate se za telefon? Evo boljih stvari koje možete da radite umesto toga

Vreme čitanja: oko 1 min.

Predstavljamo vam pet korisnih navika koje mogu unaprediti vaše jutro umesto uobičajenog posezanja za telefonom

  • 0
Mobilni telefon krevet Foto: Shutterstock.com

U digitalnom dobu u kojem živimo, postalo je gotovo uobičajeno da dan započinjemo pregledanjem obaveštenja na telefonu. Međutim, stručnjaci ističu da ovakva rutina može da poremeti naše mentalno i fizičko blagostanje, te preporučuju druge aktivnosti. Predstavljamo vam pet korisnih navika koje mogu unaprediti vaše jutro umesto uobičajenog posezanja za telefonom.

1. Meditacija i vežbe disanja: Početak dana je idealno vreme za meditaciju. Ova praksa smanjuje stres, poboljšava koncentraciju i pruža osećaj unutrašnje harmonije. Tehnike dubokog disanja dodatno opuštaju i daju nam potrebnu energiju za predstojeći dan.

2. Fizička aktivnost: Redovna fizička aktivnost je ključna za očuvanje zdravlja. Jutarnja vežba podiže raspoloženje, povećava produktivnost i doprinosi kvalitetu sna. Bilo da je u pitanju trčanje, vožnja bicikla, joga ili neki drugi vid vežbanja, fizička aktivnost ima pozitivan uticaj na tok celog dana.

3. Čitanje: Početak dana uz inspirativnu knjigu može ostaviti dubok utisak. Čitanje obogaćuje duh, poboljšava koncentraciju i razvija kognitivne sposobnosti.

4. Pisanje dnevnika: Pisanje u jutarnjim satima je moćan alat za samoispitivanje. Zabeležavanje misli, snova ili dnevnih planova može vam pomoći da se bolje upoznate sa sobom i ostvarite svoje ciljeve.

5. Doručak: Zdrav doručak je temelj za energičan dan. Uzimanje vremena za pripremu i uživanje u hranljivom obroku može postaviti pravi ton za ostatak dana i pomoći vam da održite stabilan nivo šećera u krvi.

Svako od nas ima svoju jutarnju rutinu, ali postoji prostor za promene koje mogu unaprediti našu svakodnevicu. Meditacija, vežbanje, čitanje, pisanje ili doručak su aktivnosti koje mogu bitno poboljšati vaš dan. Možda je vreme da preispitate svoju jutarnju rutinu i ostavite telefon po strani. Počnite dan bez ekrana i otvorite se novim mogućnostima koje su pred vama.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA