Vreme čitanja: oko 1 min.

iPhone 15 serija stiže već 13. septembra? Evo šta znamo

Vreme čitanja: oko 1 min.

Iako se očekuje da iPhone 15 i 15 Plus koriste isti A16 Bionic čip kao i iPhone 14 Pro, iPhone 15 Pro i 15 Pro Max će koristiti novi A17 čip

  • 0
iPhone mobilni telefon Apple Foto: Hadrian / Shutterstock.com

Prema informacijama koje je objavio 9to5Mac, Apple planira da najavi svoju novu seriju iPhone 15 telefona već u trećoj nedelji septembra. Izveštaji navode da mobilni operateri od svojih zaposlenih zahtevaju da ne uzimaju slobodne dane 13. septembra, što ukazuje na potencijalno važno lansiranje pametnih telefona.

Iako Apple obično održava događaje za predstavljanje iPhone-a utorkom, prošlogodišnje lansiranje je održano sredom, 7. septembra. S obzirom da je i 13. septembar sreda, ovaj datum bi mogao biti odabran za Apple-ov poseban događaj.

Ako se predviđanja obistine i iPhone 15 zaista bude predstavljen 13. septembra, očekujemo da će narudžbine početi 15. septembra, sa zvaničnim lansiranjem 22. septembra. Ipak, uvek su moguće iznenadne promene, kao što je bio slučaj sa iPhone 14 Plus modelom čija je prodaja odložena do 7. oktobra prošle godine zbog problema sa snabdevanjem.

Novi modeli iPhone 15 se očekuju sa blago zaobljenim ivicama, tanjim okvirima ekrana, Dynamic Island tehnologijom i USB-C priključkom, umesto dosadašnjeg Lightning priključka. Iako se očekuje da iPhone 15 i 15 Plus koriste isti A16 Bionic čip kao i iPhone 14 Pro, iPhone 15 Pro i 15 Pro Max će koristiti novi A17 čip.

Postoji mogućnost da će se prodaja jednog od iPhone 15 modela odložiti, ali drugi izvori tvrde da će svi novi modeli biti dostupni za prodaju već u septembru, uprkos potencijalnim nestašicama.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA