Vreme čitanja: oko 1 min.

Ravan ekran na Galaxy S24 Ultra: Neočekivana promena ili logičan korak?

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ice Universe tvrdi da će Galaxy S24 Ultra biti širok 79 mm, što se jedino može objasniti prelaskom na ravan ekran

  • 0
Samsung Galaxy S23 Ultra Foto: Nikola Anđić

Samsung je prvi uveo dizajn zakrivljenog ekrana 2014. godine kada je predstavljen model Samsung Galaxy Note Edge, a kasnije je prešao na zakrivljeni stakleni dizajn za celu Galaxy S8 i Galaxy S9 seriju. Međutim, kompanija se kasnije vratila na ravne ekrane za niže modele flagship serija, a sada bi isti tretman mogao dobiti i najprestižniji model.

Poznati industrijski insajder, Ice Universe navodi da će nadolazeći Galaxy S24 Ultra će imati ravan ekran umesto zakrivljenog.

Ice Universe tvrdi da će Galaxy S24 Ultra biti širok 79 mm, što se jedino može objasniti prelaskom na ravan ekran. Galaxy S23 Ultra je širok 78.1 mm zahvaljujući svojim zakrivljenim ivicama, a izuzetno je malo verovatno da će okviri stvarno porasti.

Ravni ekrani na telefonima često se smatraju praktičnijim i robustnijim. Budući da su ivice zaštićenije, manje su osetljivi na oštećenja, što može biti prednost za one koji često putuju ili koriste telefon u zahtevnijim uslovima. Takođe, ravni ekrani mogu biti intuitivniji za korišćenje, posebno za kuckanje, i obično su jeftiniji za proizvodnju i popravku. Međutim, neki smatraju da ravni ekrani deluju manje moderno i inovativno, i mogu pružiti nešto lošije korisničko iskustvo u poređenju sa zakrivljenim ekranima.

Zakrivljeni ekrani, s druge strane, pružaju estetski privlačan i moderniji izgled. Zakrivljenost može omogućiti impresivniji vizuelni doživljaj, što je posebno upečatljivo pri gledanju filmova ili igranju igara. Neke kompanije koriste zakrivljene ivice za dodatne funkcije, kao što su brze prečice ili obaveštenja. Međutim, zakrivljeni ekrani mogu biti osetljiviji na padove i udarce, što ih čini potencijalno ranjivijima. Takođe su skuplji za proizvodnju i popravku.

Ipak, treba zadržati rezervu i ne uzimati ništa zdravo za gotovo. Samsung bi i dalje mogao da cilja na veći ekran, objašnjavajući razliku u dimenzijama.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA