Vreme čitanja: oko 1 min.

Apple stavlja tačku na Mini seriju: Da li ljudi zaista žele male telefone?

Vreme čitanja: oko 1 min.

Mini serija je bila namenjena svima koji su želeli povratak manjim telefonima sa dijagonalom ekrana manjom od 6 inča

  • 0
iPhone Mini Foto: Pickaxe Media / Shutterstock.com

Za sve ljubitelje iPhone Mini telefona koji su se nadali da će Apple prilikom lansiranja iPhone 15 linije najaviti i povratak ove serije, su doživeli razočaranje. Apple je zvanično obustavio proizvodnju svoje kompaktne linije telefona, koja je prvi put lansirana 2020. godine.

Mini serija je bila namenjena svima koji su želeli povratak manjim telefonima sa dijagonalom ekrana manjom od 6 inča. Iako je imala sve karakteristike flagship modela, Mini serija bila je dizajnirana tako da se lako koristi jednom rukom.

Apple je izbacio Mini verzije iPhone 12 i iPhone 13, ali ovaj model je bio primetno odsutan iz linije iPhone 14 tokom 2022. godine. Umesto toga, zamenjen je većim Plus modelom, što se čini kao logičan korak za kompaniju s obzirom na to da su prodajni rezultati Mini serije bili znatno slabiji u poređenju sa ostalim modelima.

Sada je jedini Apple-ov telefon koji nudi neko što je koliko-toliko kompaktno iskustvo iPhone SE. Međutim, SE je uređaj niže klase i ne dolazi sa svim funkcijama koje ima Appleov flagship.

Budućnost kvalitetnih kompaktnih telefona izgleda neizvesno. Tek pre nekoliko dana prostrujale su vesti da bi ASUS mogao obustaviti proizvodnju svoje Zenfone linije sa modelom Zenfone 10. Srećom, ASUS je demantovao te informacije i potvrdio da će nastaviti sa proizvodnjom Zenfona.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA