≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

HMD Global najavljuje lansiranje sopstvenog brenda pametnih telefona: Evo šta to znači za tržište

Vreme čitanja: oko 1 min.

Predsednik kompanije, Žan-Fransoa Baril, ukazuje na buduće saradnje i fokus na održivu i pristupačnu budućnost

  • 0
nokia 5.4 Foto: HMD Global

HMD Global, finska kompanija koja je stekla licencu za brend Nokia Mobile, objavila je da će lansirati sopstveni brend pametnih telefona. Najavu je izneo suosnivač i predsednik kompanije, Žan-Fransoa Baril, putem svog LinkedIn profila. Baril je naveo da kompanija uspostavlja "originalni HMD brend", a obećao je i saradnje sa "uzbudljivim novim partnerima" koje još uvek nije otkrio.

Ovo predstavlja značajan korak za HMD Global koji od 2016. godine proizvodi pametne telefone pod Nokia brendom. Nokia je već stari igrač u mobilnoj industriji, ali HMD Global ima ambicije da se izdvoji na sve konkurentnijem tržištu pametnih telefona.

Baril je sugerisao da će budući pametni telefoni HMD brenda nastaviti sa fokusom na čist korisnički doživljaj, 5G tehnologiju i jednostavnost popravke, karakteristike koje su do sada bile primetne kod Nokia brendiranih pametnih telefona. Pored toga, Baril je aludirao na pristupačnost i održivost kao osnovne vrednosti novog brenda, što ukazuje na mogućnost da će uređaji biti cenovno dostupni.

Za sada, dodatni detalji poput datuma lansiranja i tehničkih specifikacija novih uređaja nisu objavljeni. Očigledno je, međutim, da HMD Global planira ozbiljan ulazak na tržište, koristeći svu ekspertizu i iskustvo koje je kompanija stekla kroz godine rada sa Nokia brendom.

U kontekstu globalnog tržišta mobilnih uređaja koje je prepuno velikih imena i jakih konkurenata, pitanje je da li će novi brend uspeti da izazove postojeće lidere ili će ostati u senci Nokia brenda. Ono što je sigurno je da kompanija ima ozbiljne planove da ostavi trajan utisak.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA