≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Apple korisnici napali iPhone 15 seriju: "Inovacija je umrla sa Stivom Džobsom"

Vreme čitanja: oko 1 min.

Nakon najave predstojeće iPhone 15 serije, brojni korisnici na društvenoj mreži X tvrde da novi uređaji nisu dovoljno inovativni

  • 1
Apple, kompanija, logo Foto: Tanjug/AP

Najava nove iPhone 15 serije telefona kompanije Apple, koja će biti lansirana 22. septembra, naišla je na prilično negativne reakcije na društvenim mrežama. Korisnici na platformi X otišli su čak toliko daleko da tvrde da je "inovacija je umrla sa Stivom Džobsom," osnivačem i bivšim izvršnim direktorom kompanije koji je preminuo 2011. godine.

Iako novi model donosi nekoliko novih funkcija, kao što su staklo sa uklopljenom bojom i novi portovi za punjenje, korisnici izražavaju nezadovoljstvo zbog percepcije da su ovo samo manje izmene u odnosu na prethodni iPhone 14. Pojedini korisnici oštro su kritikovali kompaniju, navodeći da su svi proizvodi nakon smrti Džobsa samo manje nadogradnje već postojećih uređaja.

Kajen Drens, potpredsednica odeljenja za globalni marketing iPhone proizvoda u Apple-u, insistira da su novi modeli "ogroman korak napred" u inovacijama, prema saopštenju za medije. Međutim, to očigledno nije dovoljno za veliki broj korisnika koji su izrazili svoje nezadovoljstvo na društvenoj mreži X.

Korisnici napali iPhone 15 Foto: Printskrin/X

Ovaj talas kritika dolazi u kontekstu šireg razmišljanja da je Apple izgubio svoju "dušu" nakon smrti Stiva Džobsa, kao što je istaknuto u knjizi "Posle Stiva: Kako je Apple postao trilionska kompanija i izgubio svoju dušu," autora Tripa Mikla iz New York Timesa.

Kritike se pojavljuju uprkos nekim naprednim funkcijama kao što je navodno prilagodljiv "Action Button", koji bi korisnicima mogao da omogući da pristupe raznim funkcijama i postavkama bez otključavanja uređaja ili navigacije do aplikacije.

Ovaj slučaj pokazuje koliko je teško za Apple da održi svoju reputaciju lidera u inovacijama u industriji koja je sve konkurentnija i sve više orijentisana na brze promene.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Što lud plati ni sud ne brani

    14. septembar 2023 | 13:07

    U tom svetu mobilne telefonije više nema nekih revolucija. Promeni se neki detalj a onda snobovi i 'starlete' kao mušice bez glave jurnu na taj lepak. Dati tolike pare za telefon koji radi isto što i onaj od 300€ je za psihijatrijsko tumačenje bolesti.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA