Vreme čitanja: oko 1 min.

iPhone korisnicima od juče dostupan iOS 17: Evo šta je novo

Vreme čitanja: oko 1 min.

Saznajte sve o novim funkcijama koje iOS 17 donosi, uključujući poboljšani autocorrect, transkripciju govornih poruka uživo i novi StandBy režim

  • 0
iOS 17 Apple iPhone Foto: Poetra.RH / Shutterstock.com

Danas je veliki dan za sve vlasnike iPhone uređaja - najnovija verzija operativnog sistema, iOS 17, postala je dostupna za preuzimanje. Ovaj novi iOS dodaje funkcije koje su predstavljene sa iPhone 15 serijom, uključujući poboljšane mehanizme za autocorrect, transkripciju govornih poruka uživo i novi StandBy režim.

Da biste preuzeli novi softver, otvorite podešavanja na vašem iPhone uređaju, zatim idite na "Opšte" i potom na "Ažuriranje softvera."

Podržani uređaji za iOS 17

Uređaji koji su kompatibilni sa novim operativnim sistemom uključuju iPhone SE (druga generacija i noviji) i modele od iPhone XR, koji je izdat 2018. godine, pa nadalje.

Nove funkcije u iOS 17

StandBy režim

Kada je vaš iPhone na punjaču, novi StandBy režim "korisnicima pruža prilagodljivo iskustvo sa informacijama koje se mogu pregledati jednim pogledom", kaže Apple. Ovaj režim pruža podršku za Live Activities, Siri, dolazne pozive i veća obaveštenja.

Live Voicemail i druge promene u telefonskoj aplikaciji

Ako propustite poziv i neko vam ostavi poruku, moći ćete da vidite transkripciju uživo i preuzmete poziv dok ga osoba ostavlja. Brojevi koji nisu poznati automatski će biti usmereni na Live Voicemail ako imate uključenu opciju Silence Unknown Callers.

Unapređenje Siri

Nema više potrebe da izgovarate "Hey Siri" kako biste aktivirali Apple-ovu asistentkinju. Sada je dovoljno samo reći "Siri".

Check In sa prijateljima i porodicom

Nova funkcija, nazvana "Check In," omogućava korisnicima da obaveste druge kada stignu na svoje odredište.

NameDrop za brzo deljenje kontakata

Da biste koristili NameDrop za deljenje kontakata, potrebno je da držite vaš iPhone blizu nečijeg iPhone-a ili Apple Watch-a.

Autocorrect koji neće menjati psovke

Najzad, novi iOS koristi mašinsko učenje kako bi prestao sa autocorrect-om psovki.

iOS 17 donosi niz značajnih ažuriranja i poboljšanja koja će korisnicima olakšati svakodnevnu upotrebu iPhone uređaja. Ako još niste ažurirali svoj uređaj, sada je pravo vreme da to učinite.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA