Vreme čitanja: oko 1 min.

Galaxy S24 Ultra napušta 10x periskopski modul? Fokus na 3x i 5x telefoto senzore sa boljom rezolucijom

Vreme čitanja: oko 1 min.

Novi 50MP senzor će verovatno doneti napredak u kvalitetu fotografija, posebno u zahtevnijim uslovima snimanja

  • 0
Samsung Galaxy S23 Ultra Foto: Nikola Anđić

Prema informacijama koje je objavio pouzdani izvor u tehnološkoj industriji, poznat kao Ice Universe, Samsungov predstojeći model, Galaxy S24 Ultra, neće imati periskopski senzor sa 10x optičkim zumom. Ovo je očigledan preokret u pristupu kompanije, s obzirom na to da su prethodni modeli iz Ultra serije nudili ovu opciju tokom poslednje tri godine.

Galaxy S24 Ultra će, prema istom izvoru, sadržati 10MP senzor sa 3x optičkim zumom i novi 50MP telefoto senzor sa veličinom piksela od 0.7µm. Iako ovo predstavlja smanjenje u mogućnostima optičkog zuma u poređenju sa ranijim modelima, novi 50MP senzor će verovatno doneti napredak u kvalitetu fotografija, posebno u zahtevnijim uslovima snimanja.

Osim toga, očekuje se da će S24 Ultra koristiti novi 200MP ISOCELL HP2SX glavni senzor, sa mogućnostima za prirodni binning piksela i Super Quad Phase Detection autofokus. Nema promena u specifikacijama ultraširokougaone i prednje kamere, koje će i dalje imati rezoluciju od 12MP.

Ovaj korak od strane Samsunga mogao bi da izazove podeljene reakcije u tehnološkoj zajednici i među korisnicima. Dok će neki možda videti ovu promenu kao korak unazad, drugi će je tumačiti kao Samsungov fokus na poboljšanu kvalitetu slike, čak i ako to znači manji raspon optičkog zuma.

Važno je napomenuti da su ove informacije još uvek u domenu glasina i čekamo zvaničnu potvrdu od strane Samsunga.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA