≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Manje od nedelju dana nakon lansiranja iPhone 15 stižu izveštaji o pregrevanju: Temperature i do 46,7°C

Vreme čitanja: oko 1 min.

Pregrevanje iPhone 15 modela zabrinjava korisnike širom sveta. Različite varijante telefona, uključujući Pro Max, izgleda imaju isti problem

  • 2
iPhone 15 Foto: Niks Evalds / Shutterstock.com

Novi modeli iPhone 15 serije suočavaju se s problemom pregrejavanja, pokazali su izveštaji korisnika i ljudi koji su testirali telefone. Infracrvene kamere otkrile su temperature visoke čak do 46,7 stepeni Celzijusa, što je zabrinjavajuće visoka vrednost.

Ian Zelbo, urednik sajta 9to5Mac, pisao je o istom problemu koji se javio dok je napajao svoj uređaj putem kabla. Međutim, izveštaji upućuju na to da se problem pojavljuje čak i kada uređaj nije priključen na punjač, kao i tokom izvođenja nezahtevnih zadataka poput pretrage društvenih mreža.

Vredi napomenuti da iPhoni često postanu topli tokom prvih 24 sata nakon instalacije. U tom periodu se, između ostalog, ponovo instaliraju aplikacije i vrši reindeksiranje podataka. Ipak, izveštaji koji su dosad pristigli ukazuju na to da problem sa pregrejavanjem prelazi ovo početno razdoblje.

Korejski Jutjuber BullsLab izveo je testove koristeći termalnu kameru. U svojim testiranjima pokazao je temperature do 46,7°C, iako je to bilo tokom zahtevnijih zadataka kao što su benchmark testovi i igranje igara. Upadljivo je da i korisnici poput Amira Sidikija iz Android Authority prijavljuju blaže verzije istog problema čak i tokom lakših zadataka.

Što se tiče iPhone 15 Pro Max modela, izgleda da je on najčešće pominjan u izveštajima. Međutim, moguće je da je reč o selekcionoj pristrasnosti, s obzirom na to da je ovo vodeći model koji su brzo naručili oni najzagriženiji korisnici.

Ostaje da se vidi kako će Apple odgovoriti na ovu situaciju i da li će problem sa pregrejavanjem uticati na prodajne cifre i ugled kompanije.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Hfhjj

    27. septembar 2023 | 11:06

    Taman zimi umesto klime

  • Dragan

    30. septembar 2023 | 13:08

    Nakon prva 2-3 punjenja, telefon mi se pregrevao ne tokom punjenja, već tokom korišćenja i baterija se prilično brzo praznila. Nakon toga, problem je nestao kao rukom odnešen 🤷🏻‍♂️

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA