Vreme čitanja: oko 1 min.

Samsung razmišlja o produženju podrške za sigurnosna ažuriranja na više od pet godina

Vreme čitanja: oko 1 min.

U svetu tehnologije, gde je bezbednost korisnika od suštinske važnosti, Samsung nastavlja da postavlja visoke standarde

  • 0
Samsung Galaxy Z Fold 5 preklopni telefon Foto: Milena Đorđević

Dok industrija pametnih telefona stalno napreduje, Samsung razmišlja o mogućnosti da korisnicima svojih uređaja pruži još bolju podršku. Na nedavnoj Samsung Developer Conference, pojavile su se informacije da bi korejska tehnološka kompanija mogla da produži podršku za sigurnosna ažuriranja na više od pet godina.

Trenutno, Samsung nudi četiri godine glavnih i pet godina sigurnosnih ažuriranja za svoje flagship uređaje. Novi korak u produženju ove podrške bio bi od velikog značaja za sve vlasnike Samsungovih telefona, garantujući im dodatnu sigurnost i duže korišćenje uređaja.

Iako se unutar kompanije vode diskusije o produženju sigurnosne podrške, treba napomenuti da ovaj korak ne implicira automatsko produženje glavnih platformskih ažuriranja duže od pet godina. Dakle, uređaji bi i dalje mogli da dobijaju sigurnosna ažuriranja, ali to ne znači da će dobijati i ažuriranja samog Android operativnog sistema.

Produžavanje podrške za sigurnosna ažuriranja postaje sve važnije u svetu tehnologije, gde su sajber pretnje sve češće. Samsungov korak u ovom pravcu ide ruku pod ruku sa globalnim trendom unapređenja korisničke podrške, što je vidljivo i iz nedavne najave Google Pixela da će njihovi novi uređaji imati čak sedam godina podrške.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA