Vreme čitanja: oko 1 min.

Apple će uskoro moći da ažurira iPhone uređaje dok su još u kutiji

Vreme čitanja: oko 1 min.

Apple je navodno razvio "patentiranu podlogu" koja će omogućiti ažuriranje softvera iPhone uređaja dok su još u originalnom pakovanju, i to sve pre nego što stignu do krajnjeg korisnika

  • 1
iPhone u kutiji Foto: Savvapanf Photo / Shutterstock.com

U bliskoj budućnosti, Apple planira da unapredi proces postavljanja novih iPhone uređaja u radnji tako da će biti moguće ažurirati softver dok je telefon još uvek u originalnom pakovanju i u prodavnici.

Informacije dolaze od Marka Gurmana iz Bloomberg-a, koji je otkrio da je kompanija razvila "patentiranu podlogu" koja bi omogućila ovakav postupak. Zaposleni u Apple prodavnici će samo postaviti iPhone na ovu podlogu, koja će potom bežično uključiti uređaj, ažurirati mu softver i isključiti ga, i sve to bez otvaranja originalne ambalaže.

Uklanjanjem potrebe za ažuriranjem iPhone uređaja odmah nakon što ga korisnik otpakuje i uključi, Apple uklanja još jedan korak koji je potrebno obaviti pre nego što se telefon može koristiti.

Gurman je podelio i nekoliko dodatnih informacija o budućim Apple uređajima. Prema njegovim rečima, Apple planira da lansira jeftiniju verziju svojih Vision Pro naočara, koja će koristiti procesor iz iPhone-a umesto Mac-ovog čipa i neće imati spoljni ekran. Cena ovog jeftinijeg Vision Pro modela biće između 1.500 i 2.500 dolara.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Djuro

    17. oktobar 2023 | 12:51

    Mogu da vas slusaju dok je u kutiji , mogu da snimaju oko sebe .... :-)

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA