Vreme čitanja: oko 1 min.

Samsung Galaxy S24, S24+, i S24 Ultra će biti "najpametniji AI telefoni ikada"

Vreme čitanja: oko 1 min.

Nepotvrđene informacije sugerišu da će novi modeli Samsungovih pametnih telefona, Galaxy S24, S24+ i S24 Ultra, doneti napredne AI mogućnosti, postavljajući nove standarde u industriji

  • 2
Mobilni telefon Samsung S23 Foto: Tanjug/AP

Nadolazeći modeli Samsungovih pametnih telefona, Galaxy S24, S24+ i S24 Ultra, bi mogli da budu ne samo korak napred u evoluciji pametnih telefona, već pravi tehnološki skok. Prema izvorima koji još uvek nisu potvrđeni, ovi uređaji će biti "najpametniji AI telefoni ikada", sa funkcionalnostima koje će nadmašiti čak i Google Pixel uređaje, piše GSM Arena.

Glavni fokus ovih uređaja je navodno napredna veštačka inteligencija. Očekuje se da će telefoni imati funkcionalnosti slične onima koje već pružaju AI tehnologije kao što su ChatGPT i Google Bard. Jedna od najzanimljivijih funkcija omogućiće korisnicima da kreiraju sadržaj i priče na osnovu ključnih reči koje korisnici unesu.

Ali priča se tu ne završava. Samsung je dodatno razvio niz AI funkcija, među kojima je i generativna veštačka inteligencija za transformaciju teksta u sliku. Ova mogućnost prvi put je pomenuta prilikom predstavljanja novog Exynos 2400 čipa, koji se očekuje da će pokretati S24 seriju na određenim tržištima. Takođe, funkcija pretvaranja govora u tekst biće unapređena primenom AI tehnologija.

Samsungov asistent Bixby, koji je do sada bio poznat ali ne i posebno omiljen, igraće ključnu ulogu u ovim inovacijama. Izvori navode da će Bixby uskoro voditi "više ljudske i pametnije razgovore" s korisnicima, što implicira značajno proširenje njegove funkcionalnosti.

Za sada, očekuje se da će nova S24 serija biti zvanično predstavljena u januaru sledeće godine, iako Samsung još nije potvrdio ovu informaciju. Ako su izvori tačni, Samsung bi mogao da postavi nove standarde u industriji pametnih telefona, stvarajući uređaje koji su ne samo pametni, već i izrazito korisnički orijentisani.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA