Vreme čitanja: oko 2 min.

Tecno POVA 5: Uživajte u gejmingu bez ikakvih ograničenja po pristupačnoj ceni

Vreme čitanja: oko 2 min.

Ukoliko tražite pristupačan gejming telefon koji donosi jako malo kompromisa po pitanju performansi i mogućnosti, Tecno POVA 5 bi mogao da bude idealan izbor za vas

  • 0
Tecno Foto: Promo/ TECNO

Kompanija Tecno nedavno je predstavila svoj novi gejming telefon skromne cene i impresivnih performansi.

Gejming segment tržišta i dalje je neosvojiva tvrđava za mnoge brendove, ali čini se da je kompanija Tecno uspela da pronađe pravu formulu koja će bez ikakve sumnje biti jako interesantna svima koji žele ovakav tip telefona.

Tecno POVA linija već neko vreme pomera granice gejminga u skupljim klasama, a čini se da je sada došao red da u istom uživaju i svi oni sa nešto ograničenijim budžetima jer preporučena cena ovog telefona iznosi svega 26.999rsd.

Displej

Prva stvar kojom POVA 5 po vađenju iz kutije privlači pažnju jeste elegantan i futuristički dizajn, a odmah potom u oči upada veliki 6.78-inčni FHD+ displej sa brzinom osvežavanja ekrana od 120Hz.

Ovakva postavka ekrana biće od velikog značaja zaljubljenicima u igre jer će na raspolaganju imati znatno veću površinu za gledanje akcije, ali i brzo osvežavanje koje se stara da svaki pokret i animacija budu izuzetno glatki – bez obzira na tip sadržaja koji gledate.

Ovo je ujedno i jedna velika promena u odnosu na model POVA 4 koji je nudio ekran znatno slabijih mogućnosti i kompaniji zaista treba odati priznanje na ovakvom ekranu s obzirom na to u kojoj se klasi POVA 5 nalazi.

Tecno Foto: Promo/ TECNO

Performanse

Dodatne vrednosti koje POVA 5 nudi korisnicima ne staju samo na unapređenom ekranu, već se vrlo lako mogu uočiti i kada je procesor u pitanju.

Ispod ekrana smešten je MediaTek Helio G99 čipset sa osam jezgara koji celo gejming iskustvo čini još bržim, bez obzira na zahtevnost naslova koji je pokrenut. Ako ovome dodamo 256GB interne memorije i 8GB radne memorije, koja dodatno može biti proširena na impresivnih 16GB.

Sa 409.416 Antutu skorom, nema sumnje da će POVA 5 ponuditi respektabilno gejming iskustvo.

Kamere

Sa zadnje strane telefona smeštena su 2 kamera modula rezolucije 50MP, blic i upečatljiv Tecno POVA logo.

Ono što će mnoge iznenaditi jeste kvalitet fotografija, pogotovo ako u obzir uzmemo činjenicu da je u pitanju izuzetno pristupačan gejming telefon.

Fotografije koje pravi POVA 5 su svetle i oštre, a zahvaljujući AI mogućnostima, korisnici na raspolaganju imaju i brojne napredne funkcije koje će kvalitet i izgled slike podići na nov nivo kao što je Super Night Mode 3.0, Ai Scene Light Detection i Touch-up Restoration Multi-frame Fusion optimization.

Sa prednje strane smeštena je selfi kamera rezolucije 8MP i malo skromnijih mogućnosti.

Tecno Foto: Promo/ TECNO

Baterija

Tecno je veliku pažnju posvetio trajanju baterije, pa je POVA 5 opremljena baterijom kapaciteta 6.000mAH koja bez problema može da izdrži ceo dan intenzivnog korišćenja grafički intenzivnih igara.

Zahvaljujući brzom punjenju, čak iako se desi da ona ode u crveno, vrlo brzo ćete biti u prilici da nastavite tamo gde ste stali.

Tecno je sa modelom POVA 5 uspeo da napravi izuzetno povoljan i moćan gejming telefon ne štedeći na ključnim performansama, dok su dodatni bonus veoma kvalitetne kamere i dizajn koji jasno stavlja do znanja šta je najveća snaga ovog telefona.

(Telegraf.rs/PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA